Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo ovládl domácí Twitch v roce 2023? Žebříček TOP 10 CZ/SK streamerek

13. 1. 2024 | 18:00 Twitch
Budou tomu dva roky, co pro vás tvoříme žebříček nejsledovanějších streamerek na česko-slovenské Twitch scéně. Váš zájem nás těší a připomínky jsme si vzali k srdci. V celoročním žebříčku tak pro vás máme novou podobu top desítky českých a slovenských streamerek!
TOP 10 CZSK
TOP 10 CZSK
Zdroj: Twitch (s povolením autorek)

Od nového roku už v našem žebříčku nebudeme brát v potaz jen základní, nejčastější metriky, ale i další, neméně důležité faktory. Sestavili jsme tak jedinečné výsledné skóre neboli PLAYzone koeficient (PZK), který určil ty nejpopulárnější tvůrkyně obsahu za rok 2023 a bude rozhodovat všechny následující žebříčky. Do něj nepočítáme pouze průměrný počet diváků nebo nasledované hodiny, ale vícero metrik podle jejich důležitosti. V odkazu níže naleznete veškeré informace, které nám k výslednému pořadí dopomohly.

1. místo

TheresaBlueberry

PZK: 61,742

Pokud jste letos drželi krok s našimi žebříčky, nepřekvapí vás, kdo se tyčí na úplném vrcholu. Theresa „TheresaBlueberry“ Borůvková se poprvé v našem žebříčku objevila v listopadu 2022. Od té doby se v něm udržela a navíc postupně vystoupala na nejvyšší stupínky. Během minulého roku se může pyšnit hned třemi tituly v hodnocených kategoriích. Celkových 453 218 zhlédnutých hodin je nejvíce ze všech streamerek, čemuž jde ruku v roce i průměrný počet 299 diváků u jejích vysílání. Konkurenci také rozprášila v počtu získaných nových followerů, kterých během minulého roku nasbírala neuvěřitelných 56 295.

TheresaBlueberry
TheresaBlueberry
Zdroj: Twitch

2. místo

itsterez

PZK: 43,361

Tereza „itsterez“ Herzánová je stálicí domácí scény. Nevynechala jediný den, kdy by nevysílala a pravidelně patřila mezi nejsledovanější tvůrkyně. Celkových 442 441 zhlédnutých hodin značí pořádný kus práce, čím ale za vítězkou strádala, byl počet průměrných diváků, který činil „pouze“ 212. Během roku 2023 se jí dařilo také získávat nové followery, celkem jich nabísrala 20 122, což ji posunulo přes stotisícovou hranici. V čem však vyniká v našem žebříčku, je nejvyšší dosažený peak, a to hned 1 380 souběžných diváků.

itsterez
itsterez
Zdroj: Twitch

3. místo

andullie

PZK: 26,129

Stupně vítězů uzavírá Anna „andullie“ Raunigrová. Pokud se ohlédneme za celým minulým rokem, tak se tato streamerka pokaždé objevila v nejlepší pětici. Konzistentní sledovanost a věrná komunita, to jsou hlavní důvody, které ji vynesly na bronzovou příčku. Celkových 268 115 zhlédnutých hodin udělalo lví podíl, ale stejně tak v průměru 215 diváků u streamů, v čemž ji přeskočila pouze královna tohoto žebříčku. Během roku 2023 také svou skromnější komunitu téměř zdvojnásobila, a to díky 9 319 novým followerům.

andullie
andullie
Zdroj: Twitch

4. místo

henicek

PZK: 20,976

Dalším příkladem stabilní komunity je ta, která stojí za Henrietou „henicek“ Privarčákovou. Variabilní přístup a zapojení diváků do aktivit jí zajistilo průměrných 158 sledujících a za rok 2023 nashromáždila 225 111 zhlédnutých hodin. Slovenská streamerka nakoukla do naší top desítky už dříve, ale na nějaký čas se tam příliš neohřála. Teprve až později si stabilně začala držet vyšší sledovanost a začala útočit na favoritky. Navíc je jednou z mála, které se podařilo překonat tisícovou hranici souběžných diváků na streamu.

henicek
henicek
Zdroj: Twitch

5. místo

mayyya

PZK: 20,533

Nejlepší pětici uzavírá Marie „mayyya“ Linartová. Kontroverzní streamerka zažila během roku vzestupy a pády, ale do top desítky si ve většině případů cestu našla. V žebříčku jí navíc pouze o vlásek unikla čtvrtá příčka. K tomu přispělo 223 082 zhlédnutých hodin, přičemž v průměru měla na streamu 183 diváků. Během minulého roku nabrala 4 462 followerů, oproti konkurenci přitom nestrávila takovou dobu online.

mayyya
mayyya
Zdroj: Twitch

6. místo

Arennthia

PZK: 18,853

Málokdo si troufne na tak dlouhé streamy jako Lucie „Arennthia“ Zemanová. Není proto divu, že má odvysíláno téměř nejvíce z našeho žebříčku, celkem 2 121 hodin. Svým zapálením pro věc tak nahradila nižší počet pravidelných diváků, kterých měla v průměru 103 za minulý rok. Svou komunitu však bavila širokým spektrem titulů, kterých vystřídala téměř 200! I to hrálo roli ve 217 751 zhlédnutých hodinách.

Arennthia
Arennthia
Zdroj: Twitch

7. místo

Viktorkaa

PZK: 18,823

V těsném závěsu se umístila Viktorie „Viktorkaa“ Hlaváčková, pro níž byl rok 2023 poněkud nestabilní. Několikrát se objevila v horní polovině žebříčku, jindy se do něj dostala s odřenýma ušima, přičemž někdy se její jméno v TOP 10 vůbec neobjevilo. Oproti ostatním nestrávila ani takovou dobu online, ale když vysílala, v průměru bavila 180 diváků. Její tvorba se během minulého roku v podstatě neměnila, byla věrná několika osvědčeným titulům, u kterých zůstala, což se promítlo v 196 410 zhlédnutých hodinách.

Viktorkaa
Viktorkaa
Zdroj: Twitch

8. místo

fufinkaa

PZK: 16,855

Pavlína „fufinkaa“ Stavinohová je na Twitchi už nějaký ten rok a za tu dobu už pokořila hranici 250 tisíc sledujících. Začátek roku 2023 pro ni vypadal velice slibně, pravidelně se totiž umisťovala v nejlepší desítce. Navíc má z žebříčku odvysíláno ze všech nejvíc, a to 2 123 hodin. Stream nezapnula pouze v 18 dnech za celý rok. Díky svému odhodlání tak nasbírala 169 159 zhlédnutých hodin, přestože v průměru měla 80 diváků.

fufinkaa
fufinkaa
Zdroj: Twitch

9. místo

Snehule_

PZK: 16,505

Týna alias Snehule_ (dříve vystupující pod přezdívkou Snehurva), se v našem žebříčku objevila poprvé až ve druhé polovině roku. Její posun do celoročního žebříčku ukazuje na rapidní nárůst její oblíbeností v poslední době. Může se pyšnit hned 9 070 novými followery, což je drtivá většina na jejím kanále. Průměrná sledovanost čítá 146 diváků, a přestože nemá odvysíláno zdaleka tolik, dosáhla 122 233 zhlédnutých hodin.

Snehule_
Snehule_
Zdroj: Twitch

10. místo

pajik_002

PZK: 16,074

Nejlepší desítku uzavírá Pavlína „pajik_002“ Konečná, která má za sebou podobný vzestup jako předchozí streamerka. V našem žebříčku byla poprvé uvedena v srpnu, ale udržela se v něm až do konce roku. Svojí komunitu téměř zdvojnásobila díky 6 635 novým sledujícím, na její streamy se pravidelně scházelo v průměru 114 diváků. Svůj úspěch také může potvrdit 136 565 zhlédnutými hodinami

pajik_002
pajik_002
Zdroj: Twitch
Štítky: Twitch, TOP 10 CZSK
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.