Přejít k hlavnímu obsahu

Vylepšený ovladač na PlayStation 5? Vydržet by měl až dvanáct hodin

12. 1. 2024 | 10:00 Spekulace
Kanadský online obchod Best Buy inzeroval novou verzi ovladače na PlayStation 5 - DualSense V2. Nová verze by měla nabídnout především delší výdrž, v popisu výrobku se chlubí až dvanácti hodinami bez nabíjení. Součástí balení, které mělo stát stejně jako aktuální DualSense (89,99 kanadských dolarů, cca v Česku 1 599 Kč), je i nabíjecí stanice, kterou si musí hráči s první verzí dokupovat.
Vylepšený ovladač na PlayStation 5? Vydržet by měl až dvanáct hodin
Vylepšený ovladač na PlayStation 5? Vydržet by měl až dvanáct hodin
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

V nejbližších týdnech, možná i dnech, by mělo dojít k odhalení nového ovladače PlayStation 5 V2 DualSense. V základu bude stejný jako první verze, se kterou hrají desítky milionů gamerů po celém světě. Hlavní změnou bude delší výdrž baterie. Ta se podle leaků hned zdvojnásobí. Aktuálně je horní hranice někde kolem šesti hodin. Zvýšit se má až na dvanáct hodin.

To je rozhodně bonusový bod pro hráče, kteří rádi dlouhé hodiny sedí u konzole a nechtějí se zabývat problémy s baterií, nebo prostě zapomínají doplňovat do ovladače šťávu.

Překvapivě byla kanadaským inzerentem spolu s ovladačem nabízena nabíjecí stanice. Ta se aktuálně prodává odděleně nejlevněji za 649 Kč, BestBuy ji ale zahrnul do základního balíčku. Že by Sony hráčům s větší baterií ovladače dodával i další příslušenství?

Cena „nového“ ovladače by měla zůstat stejná jako u současných verzích. Jeden V2 DualSense bude údajně k dostání za 1 599 Kč.

PS5 DualSense
PS5 DualSense
: depositphotos.com (s povolením)
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).