Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno: David De Gea vstupuje na CS2 scénu podpisem kontroverzního týmu

13. 1. 2024 | 11:50 Counter-Strike 2 Spekulace
Rebels Gaming budou mít poprvé od svého vzniku Counter-Strike sekci. Esportová organizace, za kterou stojí fotbalisté David De Gea, Juan Mata a Bruno Fernandes, si podle zahraničních zdrojů nevybrala hodně zajímavý tým. Ten však kromě svých výkonů proslul i kontroverzemi.
David De Gea a jeho esportový tým Rebels Gaming
David De Gea a jeho esportový tým Rebels Gaming
Zdroj: Manchester United

Rebels Gaming jsou národními šampiony ve hrách VALORANT a Rainbow Six: Siege, dále mají ve svých řadách League of Legends sestavu. Výčet divizí se v novém roce rozrůstá o Counter-Strike 2, vstup na scénu oblíbeného FPS titulu potvrdil již před Vánoci zakladatel organizace a úspěšný fotbalový brankář David De Gea. Nyní je však oficiálně potvrzené, že rebelové mezi sebe přijali novopečené polské šampiony.

Akvizice týmu známého jako PALOMA je vysoce lákává především díky slotům v elitních soutěžích. Triumf na mistrovství Polska totiž hráčům zajistil účast na IEM Katowice a do konferenční části ESL Pro League. Rebels Gaming se tak ihned ukáží ve dvou z největších turnajů světa Counter-Striku. Výhra polského šampionátu byla senzační, sestava je však spojena s kontroverzemi. Zlí jazykové jim nevěří online výkony.

Pochybností létá ve vzduchu spousta, ze známých hráčů vystoupil veřejně jako první Viktor „sdy“ Orudzhev. Po březnovém finále European Pro League letos v březnu neváhal i přes výhru 3:0 označil polského soupeře za cheatery. Organizátoři však přes absenci jasných důkazů nemohli tým nijak potrestat. Reputace celého týmu je hodně pošramocená, proto je volba Davida De Gey hodně překvapivá. Kontroverze ale táhne.

Někteří hráči PALOMY spolu hrají dlouhé čtyři roky, sestava přesto jen zřídka nakoukla do nejlepší světové padesátky. Pamatovat si jednotlivá jména můžete z organizací Pompa Team, Permitta, Ignis Serpens nebo jako ORKS. Rebels Gaming tímto krokem riskují, ale pokud by se týmu pod křídly ambiciózního celku vedeného slavnými fotbalisty podařilo očistit své jméno, tak IEM Katowice začnou psát krásný příběh.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.