Přejít k hlavnímu obsahu

Kompetitivní sezóna startuje. Nejlepší český tým do ní vstupuje v novém složení

15. 1. 2024 | 14:00 VALORANT Přestup
Oficiální začátek VALORANT sezóny se blíží a jeden tým za druhým oznamuje své složení pro rok 2024. Jako další do řady se připojili ENTERPRISE, kteří přivítali hned čtyři nové posily.
VALORANT sestava ENTERPRISE
VALORANT sestava ENTERPRISE
Zdroj: ENTERPRISE esports

Česká organizace ENTERPRISE esports dlouhodobě drží prapor naší scény na mezinárodním poli. Jednotlivců v Evropě působí celá řada, ale mezi týmy nikoho dalšího nenajdeme. Dlouho se čekalo, v jakém složení EP vyrukují do nové sezóny, a českou scénu opět nezklamali. Postavili totiž ryze domácí kádr.

Z loňského složení zůstal pouze Václav Jan „Cantzer“ Stezka. Už v létě odešel Benjy David „benjyfishy“ Fish, ale až v prosinci se ukázalo, že nutná bude celá přestavba. Patrik „Minny“ Hušek přestoupil do GoNext Esports a Alex „alexiiik“ Havlásek s Martinem „MaFiN“ Vránou si na lavičce hledají nové angažmá.

Novým in-game leaderem ENTERPRISE se stává Michal „SH0UTy“ Glacner, který už prostředí organizace zná díky výpomoci na konci roku 2022. Předtím působil v Entropiqu, kde se potkal mimo jiné také se svým staronovým kolegou Radimem „Hasaa“ Hašou. Další do nové party EP, Patrik „Pata1G“ Bojkovský, má pro změnu minulost v eSubě. Nejméně známou posilou týmu je talentovaný střelec Michal „Enrik“ Vejvoda.

Regionální soutěž VALORANT Challengers East: Surge odstartuje 15. ledna. České zástupce přitom najdeme v sestavách hned poloviny týmů. Kromě ENTERPRISE a Minnyho se jedná o Martina „Hitch“ Srpa (ESC Gaming), Michaela „Elysium“ Proška (NOM esports) a Zdeňka „Nunmeister“ Bradáče s Tomášem „WanZeru“ Peroutkou (B8 Esports). Poslední dva jmenovaní přitom na konci roku pomáhali ENTERPRISE.

Štítky: Valorant, ENTERPRISE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.