Přejít k hlavnímu obsahu

ZywOo potřetí usedl na trůn. Kdo vyhrál tým roku a další prestižní kategorie?

14. 1. 2024 | 14:21 Counter-Strike 2 Reportáž
Rozhodování o nejlepším hráči uplynulé sezóny bylo za rok 2023 nejspíše tím nejjednodušším v historii. Mathieu „ZywOo“ Herbaut měl při pauze Oleksandra „s1mple“ Kostylieva navrch neuvěřitelným způsobem. Není tedy divu, že si spolu s týmem Vitality odnesl nejvíce ocenění.
Mathieu „ZywOo“ Herbaut a Nikola „NiKo“ Kovač
Mathieu „ZywOo“ Herbaut a Nikola „NiKo“ Kovač
Zdroj: HLTV.org (Michał Konkol)

Portál HLTV.org je středobodem kompetitivního Counter-Striku. Dá se říci, že bez jeho angažovanosti by scéna nebyla tam, kde je dnes. Jeho vedení se před rokem rozhodlo přijít s předáváním cen, které se stalo oslavou Counter-Strike esportu. Hráči v oblecích a hráčky v šatech místo dresů, to jen tak neuvidíte.

První částí letošního ceremoniálu byla ocenění, o nichž rozhodovala sama komunita. Nejoblíbenějším streamerem roku 2023 byl vyhlášen ohnePixel, který vyhrál opravdu suverénně. Nejoblíbenější tvůrce 3kliksphilip oproti tomu NadeKinga porazil jen těsně. Rozdíl pouhých několika desítek hlasů dokonce rozhodl o nejoblíbenějším členovi talent týmu, kterým se stal sám moderátor akce SPUNJ před BanKsem.

HLTV Award Show
HLTV Award Show
Foto: HLTV.org (Michał Konkol)

Jako další následovaly Panel Awards, tedy ceny odborníků. Nejlepším in-game leaderem roku byl vyhlášen Dan „apEX“ Madesclaire, jehož dnes již bývalí kolegové z Vitality – Emil „Magisk“ Reif a Danny „zonic“ Sørensen – ovládli kategorie nejlepšího anchora a trenéra. Dominanci aktuálních světových jedniček podtrhl nejlepší sniper Mathieu „ZywOo“ Herbaut, který získal také cenu za highlight roku. Kralování Vitality rozbil alespoň nejlepší closer z FaZe Robin „ropz“ Kool a opener G2 Esports Nikola „NiKo“ Kovač.

Právě o těchto třech hráčích byl zlatý hřeb večera. Vměstnali se totiž do trojice nejlepších hráčů světa. Zatímco zbytek TOP 20 byl odhalený online, stupně vítězů jsme poznali až před živým publikem. Nikoho nepřekvapilo, že si tenhle titul odnesl potřetí v kariéře fenomén ZywOo. Milan „Striker“ Švejda potvrdil, že šlo o největší rozdíl mezi prvním a druhým místem v historii. Stříbro si odnesl NiKo, bronz patří ropzovi. Jejich celky na Vitality nestačily ani ve vyhodnocení týmů, zde také trimufovala francouzská organizace.

Nejlepším nováčkem na scéně se pak stal 24letý Guy „NertZ“ Iluz, loni hvězda ENCE, dnes již hráč Heroic.

Team Vitality
Team Vitality
Foto: HLTV.org (Michał Konkol)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.