Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská hráčka na červeném koberci. Její tým si odnesl hlavní ženské ocenění

14. 1. 2024 | 19:44 Counter-Strike 2 Reportáž
Součástí prestižních cen HLTV Award Show bylo také vyhlášení nejlepší hráčky a nejlepšího ženského týmu za rok 2023. Mezi královny světové scény patří i Katarína „Kat“ Vašková.
Katarína „Kat“ Vašková
Katarína „Kat“ Vašková
Zdroj: osobní archiv (s povolením)

Nigma Galaxy za čtyři sezóny nejvyšší ženské soutěže ESL Impact nenašly přemožitelky. Všechny zápasy sice v regionální části nevyhrály, ale když šlo do tuhého, tak v celosvětových střetnutích nikdy nezaváhaly. Právě před érou této dominance se k týmu přidala Katarína „Kat“ Vašková, která se ve svém prvním profesionálním angažmá zařadila mezi nejlepší hráčky světa. Ve Valencii letos dokonce získala cenu MVP.

Nigma Galaxy ovládly v prvních výročních cenách HLTV Award Show kategorii nejlepšího ženského týmu světa. Jasnými favoritkami byly i letos a žádné překvapení se v Bělehradu neodehrálo. Ocenění na pódiu převzala se zbytkem sestavy slovenská hráčka, která během celého galavečera rozdávala na červeném koberci úsměvy. Druhé místo patří polské pětici NAVI Javelins, bronz si odnesly Brazilky z Fluxo Demons.

Favoritka číslo jedna ovládla také druhou ženskou kategorii. Stejně jako před rokem byla nejlepší hráčkou světa vyhlášená Ana „ANa“ Dumbravă z Rumunska. Na její schopnosti s velkou zelenou puškou se Nigma Galaxy mohou v každém zápase vždy spolehnout. Jen na závěrečném turnaji roku jí Kat svým výjimečným finálovým výkonem „ukradla“ jedno ocenění nejužitečnější hráčky. Do TOP 3 se ale Slovenka nedostala.

Nigma Galaxy
Nigma Galaxy
Foto: HLTV.org (Michał Konkol)
Štítky: Counter-Strike 2, Kat
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.