Přejít k hlavnímu obsahu

Ikona Slavie v EA FC. Jak by mohla vypadat karta legendárního útočníka?

15. 1. 2024 | 15:20 EA SPORTS FC 24 Zajímavost
Každý do rok fotbalové série FIFA, od letoška tedy EA Sports FC, přibudou nové karty legend kopané. Dlouho očekávaným přírůstkem byl v minulosti například Ferenc Puskás, z dalších slavných jmen, které svoji kartu mezi ikonami zatím ve hře nemají, můžeme jmenovat nedávno zesnulého Franze Beckenbauera, Alfreda Di Stéfana nebo legendárního útočníka Pepi Bicana.
Pepi Bican
Pepi Bican
Zdroj: archiv SK Slavia Praha

Právě na autora skoro tisícovky gólů se zaměřil francouzský fanouškovský účet Le Slaviste. Jednomu z nejlepších střelců historie fotbalu vytvořil přímo na míru tři speciální karty ikony do EA FC 24. Ty se posouvají spolu s vývojem kariéry daného hráče. Bican začíná na ratingu 89 a končí na parádním čísle 94.

Zasloužil by si Pepi Bican přidání mezi ikony EA FC?

Možnosti výběru

Nejvyšší číslo samozřejmě svítí u střelby. Herní statistiky spojené se střelbou by však určitě dosahovaly hodnoty 99, jak se na takového kanonýra sluší a patří. Hezky použitý je také detail spojený s národností hráče, Pepi Bican totiž ze začátku kariéry nastupoval za Rakousko, kde se českým rodičům narodil.

Bicanova karta je srovnatelná s Ferencem Puskásem. Také on má na své Thunderstruck verzi hodnocení 94 a jeho útočné dovednosti hráči na trhu hodnotí necelými dvěma miliony mincí. Bican by se jednou mohl stát nejlepší českou ikonou ve hře, protože statisticky jednoznačně převyšuje Petra Čecha i Pavla Nedvěda.

Návrh karty Pepiho Bicana do EA FC 24
Návrh karty Pepiho Bicana do EA FC 24
Foto: Le Slaviste
MČR FC 24 powered by Hyundai
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.