Přejít k hlavnímu obsahu

Tým českého hráče byl diskvalifikován za cheating. Jsem v šoku, říká

16. 1. 2024 | 09:15 Counter-Strike 2 Kauza
Nečekaná zpráva se v pozdních pondělních hodinách objevila na sociálních sítích European Pro League. „Tým The Prodigies byl diskvalifikován z turnaje EPL Season 9: Division 2 kvůli cheatování hráče consss,“ zní v oficiálním prohlášení. Tato informace zaskočila nejen všechny hráče týmu, ale i širokou veřejnost. Šlo totiž o manuální ban na základě analýzy dema.
consss a KWERTZZ
consss a KWERTZZ
Zdroj: sYnck / PLAYzone

The Prodigies je tým, ve kterém působí hráči zastupovaní agenturou Prodigy Agency, jenž jsou v daný moment bez profesionálního angažmá. Jeho cílem je ukázat nadějné střelce v mezinárodních turnajích a najít jim díky tomu trvalé působiště. Takto to minulá sestava dotáhla až do ESL Challenger League.

V méně prestižní, ale sledované soutěži však došlo k nečekané kauze. „Zázračné děti“ byly diskvalifikovány z druhé divize European Pro League. Příčina je neúprosná, jde o cheating 24letého estonského hráče Alvara „consss“ Rämmana. „Vedení soutěže vyhodnotilo podvádění na základě dema a názorů herní komunity na daného hráče,“ vyjádřil se organizátor soutěže k diskvalifikaci. Brzy se chystá vydat i video na vysvětlenou.

Škodolibou radost neskrýval ani Oldřich „PR“ Nový, jehož tým MOUZ NXT se díky tomu vrací do turnaje.

Za The Prodigies aktuálně střílí také Simon „KWERTZZ“ Horák, bývalý hráč SINNERS. „Tato zpráva mě nesmírně šokovala. S okamžitou platností se nebudu účastnit žádných dalších aktivit v rámci projektu The Prodigies, dokud se věci zcela neobjasní,“ napsal Horák na sociální síť X. Nejen jeho ban spoluhráče šokoval. Zpráva navíc spatřila světlo světa jen krátce poté, co The Prodigies vypadli z poslední kvalifikace na Major.

Bývalí i současní spoluhráči okamžitě vydali prohlášení, že o ničem neměli tušení. Stále však není vyloučené, že může jít o falešný ban. Přece jenom byl consss potrestán manuálně, nikoliv anti-cheatem. „Očekávám předložení pádných důkazů k vašemu obvinění,“ vzkázal organizátorům EUPL šéf agentury Jérôme Coupez.

Na povrch zatím nevylezly ani žádné pofidérní klipy. Jedinou vtipnou ukázkou je video ze včerejšího zápasu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.