Přejít k hlavnímu obsahu

Spousta úprav itemů i rankedů. Další patch League of Legends je plný změn

17. 1. 2024 | 13:10 League of Legends Update hry
Se startem čtrnácté sezóny a většího počtu hráčů zkoušejících nový systém systém předmětů mají vývojáři konečně přesný přehled, co je potřeba opravit. Patch 14.2 tak bude opět poněkud obsáhlejší a přinese celou řadu úprav!
Nové itemy pro sezóny 2024
Nové itemy pro sezóny 2024
Zdroj: Riot Games (s povolením)

V rámci Patche 14.2 se Riot zaměřil na změny v hodnoceném režimu. Cílem je zpřísnit pravidla ohledně sestupu hráčů a zajistit, aby ranking systém spravedlivě odrážel úroveň hry jednotlivých hráčů. Vývojáři se tak snaží zajistit, aby hráči nedostávali záporné zisky LP, což je trn v oku, se kterým vývojáři bojují již dlouhou dobu.

Pozornost také padla na nové AP itemy. „Snažíme se vylepšit AP systém tím, že zvýšíme celkové hodnoty AP, ale zároveň snížíme základní poškození u některých postav s tankovými buildy.“ Redukce haste a životů na AP předmětech je prý také v úvahu, aby se snížila explozivita hry. S tím pochopitelně souvisí i obranné předměty proti magickému poškození, takže i ty projdou určitou úpravou.

Nejsou to však jediné itemy, které zůstaly bez povšimnutí. Double support item (i quadra support item) čeká nerf, přičemž Bloodsong se jevil jako nejlepší možnost ze všech. Stormsurge se stal jedním z nejpopulárnějších předmětů ve hře. Není divu, jelikož dělal z některých postav chodící bombu. „Dostává značný nerf a my si myslíme, že je to hlavní příčina mnoha zvýšených výbuchů,“ říkají vývojáři.

Kvůli odebrání několika předmětů ze hry se šampioni, kteří je používali, stali v podstatě nehratelnými. Naopak se změnou systému se z některých postav stala nepřemožitelná zeď (Jax, Fizz, ...). Proto je následující patch jedním z nejobsáhlejších, co se týče počtu upravených postav. Kompletní přehled najdete v příspěvku níže.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.