Přejít k hlavnímu obsahu

Mistři světa vstoupili do LCK prohrou. Faker a spol. nestačili na Gen.G

17. 1. 2024 | 15:00 League of Legends Reportáž
První kolo LCK proti sobě svedlo dva nejlepší týmy loňské sezóny. V korejském derby se utkali T1 a Gen.G. Série nabídla všechny tři hry, diváci si mohli plnými doušky užívat to nejlepší světové League of Legends. T1 ovládli první hru, v dalším průběhu BO3 ale Gen.G vládli a jarní split začali vítězstvím.
Mistři světa vstoupili do LCK prohrou. Faker a spol. nestačili na Gen.G
Mistři světa vstoupili do LCK prohrou. Faker a spol. nestačili na Gen.G
Zdroj: Liu YiCun/Riot Games (s povolením)

T1 1:2 Gen.G

V první hře se ukázalo hned několik zajímavých picků a strategií. Jeong „Chovy“ Ji-hoon vzal do rukou Corkiho, který napáchal obrovskou škodu. Botlane T1 využila synergie nových support itemů, Milio a Lucian se dělili o miniony. Early a mid game vypadala lépe pro mistry světa, několik chyb ale dostalo Gen.G zpět do hry. Jediný teamfight pak stačil T1 k vítězství.

Ve druhém špílu se Lee „Gumayusi“ Min-hyeong a Ryu „Keria“ Min-seok vrátili do minulé sezóny s Nilah a Sennou. Early game byla pomalejší, T1 se ale dostali do menšího vedení. To nemělo dlouhého trvání, týmová kompozice byla lepší na straně Gen.G a jakýkoli pokus Lee „Faker“ Sang-hyeoka a spol. vývoj nezvrátil.

Rozhodující zápas byl takřka kompletně v režii týmu postaveného kolem Jeong „Chovy“ Ji-hoona. Všechno šlo proti T1, Yone na midu Gen.G byl extrémně silný. T1 dostali šanci díky stealnutému Baronovi a dlouho se drželi ve hře. Dva Elder draci ale rozhodli ve prospěch Gen.G.

V prvním zápase LCK porazili Nongshim RedForce v zábavné sérii DRX 2:0. Soutěž pokračuje ve čtvrtek, kdy se od 9:00 utkají BRO proti DK. Od 11:30 je naplánován souboj KT Rolster proti FearX.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).