Přejít k hlavnímu obsahu

Ruská policie vyšetřuje YouTube seriál Skibidi Toilet. Prý škodí dětem

18. 1. 2024 | 15:50 Gaming
Tvůrce současného trendu Skibidi Toiltet může být ve velkém maléru. Anonymní uživatel žijící v Moskvě nahlásil jeho tvorbu na ruské úřady. Dle všeho je tento seriál škodlivý pro děti. Bude toto konec války záchodů s lidskými hlavami a lidmi s elektronickými zařízeními místo hlav? V současné době ještě veřejnost nezná bližší detaily, spekulace o zatčení DaFuqBooma se nepotvrdily.
Vyšetřování Skibidi Toilet
Vyšetřování Skibidi Toilet
Zdroj: Reddit.com

Téměř každý narazil při projíždění sociálními sítěmi na rozsáhlý trend videí jménem Skibidi Toilet. Hlavní zápletkou v této sérii videí je válka mezi záchody s lidskými hlavami a lidmi s nejrůznějšími elektrickými spotřebiči místo hlav. Tyto postavy byly vytvořené pomocí legendární hry Garry's Mod, která nese zodpovědnost za 90% videí ze sekce „YouTube Poop“, jež je na YouTube posledních 15 let.

Stvořitel těchto videí je dle dostupných informací jistý Andrej „DaFuqBoom“ Gerasimov, který je původem z Gruzie. „Nečekal jsem, že se moje videa objeví po celém internetu,“ prohlásil Andrej v jednom z rozhovorů.

Jelikož se jeho videa proslavila neuvěřitelným způsobem, strhla na sebe nečekanou pozornost. Jeden rozzlobený uživatel nahlásil jeho videa ruským úřadům a Andrej je proto v současné době vyšetřován. Dle výpovědi anonymního uživatele má série těchto videí špatný vliv na jeho dítě, které u videa přistihl. Poprosil úřady, aby bylo zahájeno vyšetřování také proti samotnému tvůrci těchto videí.

Obdrželi jsme žádost od obyvatele Moskvy o nutnosti zablokovat videomateriály na internetu v podobě krátkých filmů Skibidi Toilet, které mají škodlivý vliv na děti,“ informoval zdroj z orgánů činných v trestním řízení. Momentálně projíždějí osoby zodpovědné za vyšetřování tohoto případů všech 70 dílů těchto bláznivých soubojů nereálných postav vytvořených hrou Garry's Mod. Ačkoliv byly dříve spekulace o Andrejově zatčení, nic není potvrzené.