Přejít k hlavnímu obsahu

Požár na streamu, tvůrce přišel o vybavení za více než 100 tisíc korun

18. 1. 2024 | 12:35 Twitch
Finský streamer Juuso „TurunPug“ Jokinen byl zrovna uprostřed bowlingového turnaje, když jeho vysílací vybavení vzplálo. Jeho spoluhráči jej naštěstí brzy upozornily na vznikající problém a TurunPug pak zabránil ještě větší pohromě. Vzal hořící setup do ruky a rychle ho odnesl z haly ven. Odnesl to popáleninami, streamovací vybavení v hodnotě převyšující 100 tisíc korun nepřežilo.
Požár na streamu, tvůrce přišel o vybavení za 100 tisíc korun a popálil se
Požár na streamu, tvůrce přišel o vybavení za 100 tisíc korun a popálil se
Zdroj: Twitch TurunPug

Za celý incident může podle Jokinena powerbanka, která byla ukrytá pod kamerou v tašce. Na streamu je nejdříve vidět dým, který se ale rychle změnil v oheň. Plameny v jednu chvíli dosahovaly výšky až dvou metrů. TurunPug vyběhl s taškou rychle ven, kde jí hodil do sněhu.

Vysílání se zastavilo, finský streamer byl ale po chvíli znovu live a ukázal fanouškům následky požáru. Podle Jokinena přišel o zařízení v hodnotě kolem 5 tisíc eur (cca 125 tisíc korun).

Na streamu byla vidět jen část incidentu, zbytek ukázal TurunPug s pomocí záznamu z bezpečnostní kamery. Trvalo to asi dvacet sekund. Kouř, oheň, útěk. Streamerův spoluhráč šikovně odnesl kameru, Juuso pak vzal hořící tašku do ruky a utíkal pryč. Chtěl zabránit tomu, aby se oheň dál nerozšiřoval.

Kromě techniky to odnesla i ruka, na které měl TurunPug popáleniny. Naštěstí nebyl Jokinen nijak vážněji zraněn.

Štítky: Twitch, požár, oheň, stream
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).