Přejít k hlavnímu obsahu

Žaloba kvůli logu Rockstar Games. Společnost Remedy ho údajně kopíruje

18. 1. 2024 | 14:45 Kauza
Překvapivý soudní spor kvůli logu Rockstar Games. Společnost Take-Two, pod kterou fungují Rockstar Games, podala žalobu na Remedy Entertainment za údajné porušení autorských práv. Zajímavostí je, že obě firmy v současné době pracují na remaku hry Max Payne. Fanoušci doufají, že spor nebude mít vliv na rozběhlém vývoji.
Údajné kopírování Loga společnosti Rockstar Games
Údajné kopírování Loga společnosti Rockstar Games
Zdroj: Reddit.com

 Take-Two Interactive  podává žalobu na Remedy Entertainment kvůli porušení autorských práv. Logo, které reprezentuje společnost Remedy Entertainment, je prý až neobvyklé podobné logu Rockstar Games

Společnost Remedy mění po 20 letech své logo, protože stará verze obsahující kulku reprezentovala pouze hru Max Payne. Naše společnost však uvedla na trh mnohem více úspěšných her, včetně například Alana Wakea, Quantum Breaku nebo Control. Nové logo mnohem lépe reprezentuje nový směr naši společnosti,“ uvedl ředitel komunikace Thomas Pluha.

 „Podobnost log těchto dvou společností může u hráčů vyvolat omyl a nechtěnou záměnu,“ tvrdí žalující společnost Take-Two. Úřady ve spojeném království se tímto sporem momentálně zabývají, v tuto chvíli však nejsou veřejnosti známy žádné oficiální zprávy o postupu ve vyšetřování. 

Společnost Remedy se brání tím, že jejich logo R reflektuje hry, které vytvořila. Zároveň prý poukazuje na mechanismy a posun času a změny, jež se ve hrách používají. Vzhledem ke spolupráci společností Take-Two a Remedy na nadcházejících předělávkách hry Max Payne je tak tato žaloba velice překvapující. Komunita doufá, že na vývoj těchto remaků nebude mít spor žádný vliv.