Přejít k hlavnímu obsahu

Češi jako kati světoznámých týmů. Na IEM do Číny to ale žádný nedotáhl

18. 1. 2024 | 15:17 Counter-Strike 2 Reportáž
Hned po otevřených kvalifikacích na PGL Major odstartovaly evropské boje o IEM Chengdu. Také tady se českým a slovenským zástupcům podařilo překvapit nejeden světový tým.
Lukáš „luko“ Hrabčík na Tipsport MČR CS 2023
Lukáš „luko“ Hrabčík na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Kdo neuspěl v otevřených bojích na PGL Major, ten bral evropskou kvalifikaci na IEM Chengdu jako další velkou příležitost pro mezinárodní úspěch. Mezi účastníky jsme přesto našli týmy, kterým maratony posledních dní nestačily a které se rozhodly do náročného programu vměstnat i další kvalifikační turnaj.

Po selhání ve snaze postoupit na RMR chtěli uspět hráči organizace BLEED. Ani tady ale nenalezli štěstí. Zatímco v jedné Major kvalifikaci si vylámali zuby na české sestavě ENTERPRISE, tak tentokrát to byl jediný náš legionář s polskými kolegy. Ondřej „endru“ Hampl zaskočil hvězdy, ale dále to bohužel nedotáhl.

Do pokročilé fáze pavouka pro 493 týmů to ale dotáhli zmínění ENTERPRISE. Tentokrát se jim podařilo vyřadit organizaci, která byla ještě před měsícem čtvrtá nejlepší na světě. Po skalpu ENCE však v TOP 32 vypadli s Gucci Academy. Třetí česko-slovenský úlovek zaznamenali UNiTY, jenž ukončili snažení Alliance.

V horní polovině bracketu využil vypadnutí hvězd NIP, ENCE, Apeks nebo Movistar KOI ruský tým AMKAL Esports. Jeho hráči v závěrečném boji o postup do uspěli proti krajanům z Insilia. Ve spodní části zazářili Guild Eagles, jenž uspěli proti Sprout. Druhý kvalifikační turnaj pro Evropu proběhne 29. a 30. ledna.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.