Přejít k hlavnímu obsahu

Slovensko 3, Česko 0. Nová éra Counter-Striku se začne psát bez české účasti

21. 1. 2024 | 13:30 Counter-Strike 2 Reportáž
První CS2 Major se uskuteční v Kodani, evropská cesta na něj vede přes Bukurešť. Už nyní s jistotou ale víme, že se na tyto lokace nevydá žádný český hráč. SINNERS se nevydařila uzavřená kvalifikace na RMR a jejich sen minimálně pro další půlrok znovu rozplynul.
SINNERS na Tipsport MČR CS 2023
SINNERS na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

V historii CS:GO se na světový šampionát kvalifikovali pouze dva Češi. Tomáš „oskar“ Šťastný to dokázal čtyřikrát, Adam „NEOFRAG“ Zouhar na závěr éry dvakrát. Oba borci nyní hrají společně za jeden tým, dovést prvního ryze domácího zástupce na Major se však na první pokus v Counter-Strike 2 nepovede. V uzavřené části kvalifikace mimo SINNERS vypadl i Entropiq a kodaňský Major tak bude kompletně bez české stopy.

Na vyvrcholení regionálních bojů v Bukurešti naopak vyrazí tři slovenští střelci. David „frozen“ Čerňanský bude při premiérové účasti s FaZe Clanem patřit mezi největší favority, Martin „STYKO“ Styk se po návratu do Apeks bude snažit navázat na zázračnou jízdu v Paříži a Matúš „MATYS“ Šimko se na této úrovni představí poprvé. Ve slavné organizaci fnatic je vycházející slovenská hvězda v těch nejlepších rukách.

Nejdále se z řad českých a slovenských týmů v posledních letech dostávají SINNERS. Sen jim však neustále uniká, podobně jako v dávné minulosti eXtatus. Letos nepomohl ani návrat dvou borců ze zahraničních angažmá. Jejich příchody jsou stále čerstvé, NEOFRAG však před kvalifikací prohlásil, že jsou připravení lépe než kdy předtím. Ani to ale v neúprosné konkurenci nestačilo. Další pokusy mají všichni znovu za půl roku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.