Přejít k hlavnímu obsahu

PETA chce veganství do Palworld. Proč má v merku nejhranější hru současnosti?

25. 1. 2024 | 13:03 Kauza
Titul Palworld kromě veliké podpory a chvály čelí také kritice. Do situace kolem populárního titulu se vložila také největší nezisková organizace bojující za práva zvířat na světě PETA. Do boje se chce vložit pomocí „veganského průvodce“. PETA chce pomáhat zvířatům tím, že hráči budou jíst vegansky ve svých herních světech i mimo ně.
Veganství v Palworld?
Veganství v Palworld?
Zdroj: Pocket Pair

Palword je rozhodně zatím největším herním překvapením tohoto roku. Od vydání plné verze počet překonal hranici dvou milionů souběžných hráčů a aktuálně tak vévodí platformě Steam. Přestože je počet milovníků tohoto survival/creature titulu obrovský, nemalý je i počet odpůrců. Proč řada lidí hru podobající se Pokémonu nemá v oblibě?

Pokud máte s touto novinku alespoň trochu zkušeností, tak víte, oč tu beží. Palword totiž nabízí možnost chytání „Palů“, které pak lze využít k práci. Nejen to, lze je také střílet, zabíjet zbraněmi, nebo z nich dokonce dělat jídlo pro ostatní Paly. Palworld pro někoho oslavuje týrání zvířat. Toto tvrzení podpořilo mnoho lidí na sociálních sítích včetně neziskové organizace PETA.

Jak bylo zmíněno, Palworld se točí kolem „nevolnictví“ v efektivních malých pracovních táborech. Některá zvířata vybočují z řady kvůli špatným pracovním podmínkám? Existuje možnost jej porazit a nakrmit jím ostatní. „PETA už slyšela od mnoha fanoušků Palworldu, kteří nemají zájem jíst Paly a chtějí veganského průvodce vytvořeného pro hru,“ prozradila mluvčí PETA. „Hráči chtějí pomáhat zvířatům tím, že budou jíst vegansky ve svých herních světech i mimo ně,“ doplnila zástupkyně organizace

Palworld i přes veškeré kontroverze stále dominuje. Proč? Řada hráčů Palworld považuje za lepší verzi Pokémonu, s lepším gameplayem, grafikou, s minimálním počtem bugů a chyb. Obsahuje navíc populární prvky z dalších žánrů a vytváří jedinečný zážitek.

Štítky: Palworld, kauza
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.