Přejít k hlavnímu obsahu

Originální podvodník! V turnaji chtěl ukrýt cheaty jako soubor Netflix.exe

26. 1. 2024 | 15:05 VALORANT Kauza
Používání zakázaných programů se v kompetitivním prostředí nevyplácí. Dalším polapeným hříšníkem se stal mladík z Indonésie, který chtěl svůj debut podle všeho pořádně okořenit. Na jeho zařízení totiž byla tajemná složka „Netflix.exe“. Nepřipomíná vám to snad něco?
Hráč údajně použil program Netflix.exe k podvádění
Hráč údajně použil program Netflix.exe k podvádění
Zdroj: VALORANT

Mnozí si určitě vzpomenou na slavný CS:GO skandál, když byl Nikhil „forsaken“ Kumawat z OpTic India přistižen při podvádění. Jeho počítač přitom obsahoval cheat ukrytý jako „Word.exe“. Něco podobného se nyní stalo na poli Valorantu. Během kvalifikace se hráč provinil pod podezřelým názvem „Netflix.exe“.

Dotyčný hráč sice přiznal, že cheatovací software byl skutečně přítomen na jeho zařízení, ale během turnaje jej nepoužil. Incident se odehrál v týmu pěti debutantů v kvalifikaci do Challengers ligy. Na situaci upozornil komentátor, který sdílel na Instagramu příběh ukazující složku Fantech Audio, která měla jen obsahovat soubory související se softwarem pro audio periferie. Složka však odhalila program patřící dotyčnému hráči.

Návod na použití zakázaného programu
Návod na použití zakázaného programu
Zdroj: GLHFSon/YouTube

Složka totiž obsahovala textový soubor s instrukcemi pro spuštění programu na deaktivaci anti-cheat systému Riot Vanguard a aktivace aimbotu. Ten se dostal až do rukou komentátorů soutěže, kteří jej zveřejnili. Soupeři Tokyo Revengers prý vycítili, že něco nehraje a vyjádřili své podezření. Zástupce nařčeného týmu však vydal prohlášení, v němž uvedl, že hráč „Mica“ dříve podváděl, ale nyní již nijak nepodvádí. „Prošel prověrkou proti cheatům a splnil požadavky na způsobilost pro turnaj,“ zdůraznil.

I přes veškerou snahu Tokyo Revengers kvalifikací neprošli, když utrpěli drtivou porážku hned v následujícím kole a z turnaje vypadli. Pořadatel turnaje ani další funkcionáři zatím nezveřejnili žádné prohlášení.

Štítky: Valorant, kauza, cheater
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.