Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen letí do Londýna! FaZe dali zapomenout na prohru a vyhráli skupinu B

28. 1. 2024 | 09:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Jarní skupiny BLAST Premier znají své vítěze a první účastníky londýnského finále. Mezi nimi nechybí ani slovenská hvězdička David „frozen“ Čerňanský, která postoupila s FaZe Clanem.
FaZe před zápasem
FaZe před zápasem
Zdroj: FaZe Clan

Aktuální světová dvojka nevstoupila do roku 2024 vůbec dobře. FaZe po dvou těsných mapách podlehli GamerLegion a museli se prodírat pavoukem poražených. Tahle cesta je ale neskutečně zocelila.

Velký hlad po úspěchu byl vidět především u Davida „frozen“ Čerňanského. 21letý Slovák naprosto zdemoloval Team Spirit, když na obou mapách zaznamenal přes 2.00 rating. A to díky dvakrát skóre 21-9!

Třetí nejlepší hráč světa Robin „ropz“ Kool následně dotáhl tým k vítězně odplatě proti GamerLegion. FaZe už čekal jen finálový boss. V prvním střetnutí proti Russelu „Twistzz“ Van Dulkenovi nezklamali.

Výhrou nad týmem Liquid si spolu s Vitality, NAVI a Virtus.pro zajistili čtyři místenky v londýnském finále jarní části sezóny. Liquid naopak dnes o postup G2 Esports, stejně jako se Astralis postaví BIG.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.