Přejít k hlavnímu obsahu

První měření sil roku 2024 je u konce. Favorité ze světové špičky nezaváhali

29. 1. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Skupinová fáze BLAST Premier Spring určila šest postupujících na londýnské finále. Pětici nejvýše postavených týmů v HLTV žebříčku doplnil tým s největším potenciálem na rok 2024.
G2 Esports
G2 Esports
Zdroj: BLAST Premier

Všichni fanoušci kompetitivního Counter-Striku už vyhlížejí IEM Katowice, jednu z největších ozdob celé sezóny. Ještě před ní se ale odehrály skupiny jarní části BLAST Premier, kde po rozšíření počtu účastníků nechyběla většina světové špičky. Z nejlepší desítky podle HLTV žebříčku chyběly pouhé dva týmy.

Kdo se dostal do finále své skupiny, ten měl dvě šance na postup na finále jarní sezóny. Letenku si jako první zajistili hráči týmu Vitality, kteří napodruhé dokázali udolat silné Astralis. Dánská mašina však o den později potvrdila potenciál, když postup zpečetila proti BIG. Německá organizace naopak smutní, protože po porážce nad Virtus.pro nevyužila ani druhou příležitost. Stejně dopadl také Team Liquid, který padl na bedrech FaZe Clanu a G2 Esports. Pro postup si v nabité skupinové fázi dokráčeli také Natus Vincere.

Mezi dalšími poraženými najdeme Cloud9, Falcons nebo Heroic. Všichni ještě budou mít jednu šanci, ale například Complexity, kteří v zimě neměnili sestavu, svými výkony nepřesvědčili. Team Spirit naopak dojel na potíže s vízy, bez Danila „donk“ Kryshkovetse je bohužel poloviční. Na celou vyřazenou desítku, spolu s vítězi šesti regionálních turnajů, čeká březnový Spring Showdown. Složení finále doplní zbývající dva týmy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.