Přejít k hlavnímu obsahu

CS2 > VALORANT. Uspořádali velký turnaj, ale nikdo se jim nepřihlásil

30. 1. 2024 | 15:50 VALORANT Komentář
Fragadelphia ve Spojených státech pořádá největší otevřené LAN akce. Organizátoři se z Counter-Striku pokusili expandovat na VALORANT trh, ale narazili. Nepřihlásil se jim jediný tým, proto byli nuceni nadcházející edici změnit opět na Counter-Strike. Budoucnost je jasná.
Zklamání pořadatelů
Zklamání pořadatelů
Zdroj: Fragadelphia

S příchodem franšízingu se na poli Valorantu změnily poměry. Oficiálnímu okruhu se vše podřizuje na všech úrovních. Fragadelphia se pokusila odbočit se zajetých kolejí a pro širokou veřejnost uspořádat FRAG/MENT, kde se může utužit komunita. Její reakce? 0 přihlášených týmů a výmluvy na kolize se světovým okruhem.

Organizátoři zvolili termín konání na víkend, kdy vrcholí kvalifikace do oficiálních amerických soutěží mimo Tier 1. Jelikož tohle období rozhodne o osudu všech týmů na zbytek sezóny, tak LAN turnaj od Fragadelphie ignorovali. V Counter-Striku přitom často vidíme, že týmy během offline turnajů z tréninkových místnosti přímo v místě konání odehrávají zápasy v jiných online soutěžích. Taková situace často nastává i v Česku.

Původní kapacita FRAG/MENTU činila 32 týmů, pořadatelé byli ochotní udělat podstatně menší akci, aby pomohli budovat scénu na jiné úrovni, než jen pro ty s vidinou profesionální kariéry. Přesto se nenašla ani jedna pětice, která by toužila si prostě jen přijet užít zábavu. VALORANT to skutečně nemá ve své kultuře. Vždyť si vezměte, že jde o titul, ve kterém se mluví o vyhoření hráčů poté, co odehrají 30 zápasů za 6 měsíců.

V pondělí večer tak přišlo jasné rozhodnutí. Fragadelphia ukončuje trápení a raději zorganizuje další z desítek Counter-Strike akcí. Po více než roční pauze v březnu uspořádá již třetí svou LANku v CS2. Očekává se, že naplnit 32 týmů nebude problém. Většinu z nich přitom budou tvořit pětice hráčů, o kterých v esportu zřejmě nikdy neuslyšíte. I na těchto úrovních je totiž potřebné budovat funkční turnajový ekosystém.

Užít si nefalšovaný zážitek z LAN párty, na kterou si nemusíte vozit svůj počítač, můžete také v naší pražské Vodafone PLAYzone Areně. Na sobotní PLAYzone Challenge máme volná místa stále pro dva týmy!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.