Přejít k hlavnímu obsahu

Letošní kompetitivní sezóna Fortnite odstartovala hned s několika rekordy

30. 1. 2024 | 20:00 Fortnite Turnaj
Uplynulý víkend přinesl vskutku velkolepý start letošního FNCS (Fortnite Championship Series). Otevřená kvalifikace se třemi Majory, prize poolem 170 milionu korun a plánovanou živou událostí na konci roku lámala rekordy ve všech směrech.
Vítězové posledního světového šampionátu ve Fortnite
Vítězové posledního světového šampionátu ve Fortnite
Zdroj: fortnitetracker.com

Důkazem neochvějného růstu a popularity soutěžní scény Fortnite je, že start FNCS v evropském regionu zaznamenal obrovský zájem ze strany hráčů, když se jich úvodního turnaje zúčastnilo více než 1 milion.

Množství hráčů toužících po účasti v konkurenčním prostředí FNCS 2024 potenciálně vedlo k problémům s řazením do front a přetížením serverů. I když Epic Games obvykle počítá s hustým provozem, který FNCS tradičně provází, je jasné, že letos toho bylo příliš. Pro mnohé účastníky to znamenalo náročný zážitek. Problémy se serverem byly obzvláště výrazné i během hry.

Navzdory problémům se serverem a frontami však mezi hráči převládl soutěžní duch a počet hráčů se tak vyšplhal až na zmiňovaný. To nasvědčuje i intenzivnímu očekávání, které komunitu obklopuje kolem celého FNCS 2024. 

Zatímco samotný turnaj čelil problémům, hra zaznamenala i výrazný nárůst počtu diváků na Twitchi. Vzhledem k tomu, že FNCS 2024 nyní oficiálně odstartovalo, se diváci hrnou na streamovací platformy. Fortnite si tak s velkým náskokem vybojoval první místo nejsledovanější hry na Twitchi.

Třetím významným milníkem, který z víkendu vzešel, jsou čísla sledovanosti Kyle „Mongraal“ Jacksona. Profesionální hráč Fortnite na svém streamu, během víkendového FNCS zaznamenal téměř 100 000 souběžných diváků. To jen podtrhuje nejen celosvětový zájem o FNCS 2024.

Štítky: FNCS Major, Fortnite
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.