Přejít k hlavnímu obsahu

Pokimane opouští Twitch. Je čas poděkovat za všechny vzpomínky, prohlásila streamerka

31. 1. 2024 | 11:41 Twitch
Nejpopulárnější streamerka na platformě Twitch Imane „Pokimane“ Anys zveřejnila poněkud tajemné prohlášení – „konec jedné éry“. Po deseti letech poděkovala za vzpomínky a lásku, ale nenastínila žádné další kroky. Fanoušci smutní, co se s ikonou streamování stane?
Opouští Pokimane Twitch?
Opouští Pokimane Twitch?
Zdroj: Twitch/Pokimane

V průběhu let se Pokimane stala synonymem pro Twitch. Stala se dokonce tváří mobilní aplikace webu. Ačkoli řada tvůrců přeskočila na konkurenční platformy, jako jśou YouTube či Kick, Pokimane zůstala po celou dobu neochvějně věrná Twitchi. S více než 9 miliony followerů a 10 lety působení na platformě ale podle ní nastal „konec jedné éry“.

„Twitch je mým domovem už deset let,“ napsala na sociální sítě, „ale je čas poděkovat za všechny vzpomínky a lásku během mých dnů s League of Legends, Fortnite a Among Us.“  Toto prohlášení jí prý stálo mnoho slz, a nepomohl tomu ani samotný Twitch. „Byla to neuvěřitelná cesta. Jsme tak hrdí na všechno, čeho jsi dosáhla, a na to, co tě čeká v budoucnu. Na Twitchi budeš mít vždycky domov, Poki,“ zněla reakce platformy.

Streamerka neodhalila, zda bude pokračovat na jiné platformě, nebo zda se rozhodla se streamováním úplně skončit. Pokimane je také spoluzakladatelem a hlavním kreativním ředitelem společnosti pro správu talentů RTS, která od roku 2021 společně řídí turnaj bojových her EVO se Sony. Navíc prozradila, že bude dnes, 31. ledna, vysvětlovat své záhadné příspěvky v epizodě svého podcastu.

Zdroj: Pokimane/X
Štítky: Twitch, Pokimane
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.