Přejít k hlavnímu obsahu

Česká hvězda má po konci v ENTERPRISE nové angažmá. Bude hrát s mistrem světa

31. 1. 2024 | 15:41 VALORANT Přestup
Nejlepší český tým si před novou sezónou prošel velkou obměnou a jedním z hráčů, kteří v ENTERPRISE nepokračují, je Alex „alexiiik“ Hawlasek. U mladé hvězdy se díky výjimečným individuálním výkonům očekával přesun do prestižnější ligy, ale nakonec se nic takového neudálo a dlouho to vypadalo, že zůstane úplně bez týmu. Nakonec ale zůstává ve VRL: Surge.
Alex „alexiiik“ Hawlasek
Alex „alexiiik“ Hawlasek
Zdroj: ENTERPRISE

České reprezentanty letos najdeme v rovné polovině účastníků regionální ligy Surge. Kromě ENTERPRISE se jedná o legionáře v mezinárodních sestavách, mezi které se nyní zařadí Alex „alexiiik“ Hawlasek. Nadaný český střelec se po prvním týdnu základní části připojil k ambiciózní řecké organizaci GoNext Esports.

V česko-polské pětici doplní nejen svého bývalého kolegu z EP Patrika „Minny“ Huška, ale také mistra světa z roku 2021 Aleksandera „zeek“ Zygmunta. GoNext v prvním týdnu VRL: Surge vyhráli jediný zápas ze čtyř a rozloučili se s Balázsem „Chadi“ Farsangem. Příchod Hawlaska je značným posílením palebné síly.

„Alexiiik je jeden z nejtalentovanějších hráčů, které jsme v ENTERPRISE měli. Nyní jeho angažmá v EP končí a bude pokračovat pod vlajkou GoNext Esports, stejně jako jeho bývalý kolega Minny. Přejeme ti hodně štěstí a děkujeme za reprezentaci, Alexi!“ rozloučili se s mladíkem ENTERPRISE, kteří se stali jeho přímým konkurentem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.