Přejít k hlavnímu obsahu

Největší chyba historie? Speciální Messi je všude, hráči zuří

31. 1. 2024 | 16:38 EA SPORTS FC 24 Kauza
EA Sports za sebou mají nejednu velikou chybu ve svých fotbalových hrách. Nevyhýbají se ani nejnovějšímu ročníku, balíčky a výzvy vždycky nefungují tak, jak mají. Jenže takový kiks, který se stal v úterý večer, se už letos pravděpodobně opakovat nebude. Kvůli špatnému nastavení ze strany vývojářů dostala spousta hráčů ze speciální výzvy Team of the Year kartu Lionela Messiho. Jeden z nejlepších předmětů v celé hře byl všude.
Jedna z největších chyb historie. Spousta hráčů dostala speciálního Messiho
Jedna z největších chyb historie. Spousta hráčů dostala speciálního Messiho
Zdroj: EA Sports

Běžně by byl Team of the Year Lionel Messi v naprostém minimu podobných picků. Dostat z SBC, kde má hráč na výběr ze tří náhodných karet s minimálním hodnocením 86, podobnou pecku, je normálně v podstatě nemožné. Jenže v úterý bylo všechno jinak. Hráči EA Sports FC 24, kteří výzvu vyzkoušeli, měli ve spoustě případů mezi možnostmi právě Messiho.

Registruj se do první otevřené kvalifikace FC Online!

Jedna z top karet ročníku skončila v týmu spousty hráčů. SBC bylo odstraněno, uživatelé měli asi patnáct minut na to, aby výzvu splnili a vyzkoušeli své štěstí. Vývojáři si pak své chyby všimli.

Už ale bylo pozdě a odstranění SBC vyvolalo obrovskou vlnu nevole. Ti, kteří neměli šanci výzvu splnit, byli často naštvaní a nešetřili kritikou směrem k EA Sports. Je podle nich nespravedlivé, že neměli stejnou možnost jako ostatní. Někteří dokonce volají po bojkotu komunity. 

Dostali jste TOTY Lionela Messiho?

Ano, měl jsem to štěstí
20% (122 hlasy)
Ne, z SBC jsem dostal jinou kartu
15% (95 hlasy)
Ne, SBC jsem vůbec nedělal
65% (401 hlasy)
Celkem hlasů: 618

Kde byla chyba?

Podle posledních informací byl problém v tom, jak vývojáři nastavili procentuální šance v SBC. Každá liga má mít danou pravděpodobnost na to, aby se v picku ukázala. Mezi nimi je i MLS, která však má jedinou kartu s hodnocením alespoň 86 - TOTY Lionela Messiho.

Co je Team of the Year?

Team of the Year je prvním ze dvou největších vrcholů každoročního cyklu EA Sports FC. Ti vůbec nejlepší fotbalisté z celého světa za uplynulý rok dostanou ve hře EA Sports FC 24 vymazlené modré kartičky, které jsou běžně jedny z těch nejvzácnějších.

Letos se k mužským kartám přidaly i ty ženské, jež jsou vůbec poprvé součástí oblíbeného módu Ultimate Team. Celkem se tak v FC 24 objevilo hned 24 TOTY karet.

MČR FC 24 powered by Hyundai
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).