Přejít k hlavnímu obsahu

Oficiální označení, ale falešná stránka! Nepravý Palworld účet okrádá lidi přes NFT

1. 2. 2024 | 12:00 Kauza
Palworld se stále těší obrovské popularitě, která s sebou přináší ale také spoustu problémů. Vývojářská společnost Pocket Pair, která stojí za vytvořením jednoho z top titulů posledních let, odhalila falešný účet na platformě X. Ten se pomocí oficiálního označení vydává za pravou stránku a komunitě nabízí NFT.
Falešný účet na platformě X okrádá lidi nabízenými NFT.
Falešný účet na platformě X okrádá lidi nabízenými NFT.
Zdroj: Pocker Pair

Během pouhých dvou týdnů překonala hra Palworld hranici 19 milionů hráčů a společnost Pocket Pair, která stojí za jejím vývojem, vyjádřila na svých sociálních sítích neskutečnou radost. Mezitím, co firma oslavuje tento obrovský milník, se ale podvodníci na sociální síti X pokoušejí okrádat uživatele pomocí NFT scamu. 

Navštivte naše webové stránky a připojte svou krypto peněženku k získání herních předmětů a dalšího obsahu v Palworld!“ vybízí falešná stránka oblíbené pařby, jež je maskovaná žlutým označením, které označuje oficiální stránky. Zároveň s herními předměty vybízí komunitu k získání „Palworld NFT“.

Ačkoli se dá falešný účet odhalit už při čtení jeho jména - Palworlds_JP místo Palworld_JP a při rozkliknutí mělo pouhých 1 500 sledujících. I tak se v komentářích dají najít uživatelé, kteří se nechali podvést. Oficiální pravá stránka Pocket Pair následně ironicky poděkovala majiteli společnosti X, Elonu Muskovi, za skvělou údržbu jeho sítě.

Štítky: Palworld, scam, Pokémon