Přejít k hlavnímu obsahu

Osmnáctiletý talent, o kterém se příliš nemluví. FPL v CS2 ještě nikdo jiný nevyhrál

1. 2. 2024 | 21:00 Counter-Strike 2 Příběh
Turecký Counter-Strike, to už není jen Ismailcan „XANTARES“ Dörtkardeş. Na pozoru bychom se měli mít před Alim „Wicadia“ Haydarem Yalçınem, vycházející hvězdou z Blízkého východu.
Ali „Wicadia“ Haydar Yalçın
Ali „Wicadia“ Haydar Yalçın
Zdroj: ESL (Adam Łakomy)

Turecko bylo v nižších patrech evropské scény vždy hodně ambiciózní, většinu projektů vedl Ismailcan „XANTARES“ Dörtkardeş. Fanoušci eXtatus si například určitě vzpomenou na éru Space Soldiers. Jejich nepřímým následovníkem se stal projekt Eternal Fire, u jehož založení byl po konci v BIG právě XANTARES.

Eternal Fire dlouho hledali to správné složení, známá jména turecké scény se v týmu měnila jako na běžícím páse, až dlouhý seznam změn připomínal spíše telenovelu. Horská dráha se zastavila loni v květnu a od té doby se EF stabilizovali na Tier 2 scéně. Aktuálně jsou dokonce patnáctým nejlepším týmem světa.

Jednou z posledních posil se stal Ali „Wicadia“ Haydar Yalçın. V té době čerstvě osmnáctiletý mladík přišel z akademie a po testovací době se v týmu usadil. Po čase se ukazuje, že sázka to byla správná. Eternal Fire už letos postoupili na RMR i do hlavní fáze IEM Katowice, v součtu statistik je Wicadia nejlepším hráčem.

I v tak mladém věku působí na první akci takového kalibru jako zkušený harcovník. Jako aktivní hráč FACEIT Pro League je totiž ošlehaný tisícovkami online zápasů. Od příchodu Counter-Strike 2 dokonce zatím ovládl všechny čtyři sezóny FPL, které mu vynesly 31500 dolarů. Turecko se konečně dočkalo své nové hvězdy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.