Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO je zpátky, potahal Apeks! Gla1ve se stejně tak vyhecoval proti Astralis

2. 2. 2024 | 12:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Svátek Counter-Striku jménem IEM Katowice má za sebou druhý den, ve kterém si sbalily kufry první čtyři celky. Klíčové šlágry nezvládl mimo jiné desátý, třináctý a šestnáctý nejlepší tým světa. Martin „STYKO“ Styk se naopak může radovat, protože si v pátek zahraje o postup dále.
gla1ve a STYKO
gla1ve a STYKO
Zdroj: ENCE / Apeks

Začátek čtvrtečního programu patřil dvěma postupovým zápasům horního pavouka. Již ve středu uspěli Eternal Fire a Heroic, na které nyní navázali GamerLegion a Team Spirit. Hvězdné duo Danil „donk“ Kryshkovets, Dmitry „sh1ro“ Sokolov bylo hodně při chuti, avšak mongolská pětice dokázala druhou mapu zdramatizovat. GamerLegion proti Virtus.pro uspěli až na třetí mapě, série to byla hodně napínavá.

Jako první se s polským turnajem rozloučili Rooster. Australský celek nestačil na M80, kteří přitom na turnaji hrají s koučem Rorym „dephh“ Jacksonem. Americká organizace přesto není bez šance na postup, protože dnes vyzve Rebels. Mnohem vyrovnanější bitvu přineslo střetnutí BetBoom proti Cloud9. Druhý jmenovaný celek však dokázal po porážce ve čtvrtém prodloužení sérii otočit a o postup vyzve Virtus.pro.

Závěrečné zápasy dne napsaly také dva parádní příběhy. V hlavní roli byl Lukas „gla1ve“ Rossander, který svým druhým nejlepším LAN ratingem v kariéře vyprovodil svého dlouholetého zaměstnavatele Astralis. Se svými ENCE se dnes postaví The MongolZ. Parádní formu prokázal i Martin „STYKO“ Styk, který byl klíčovým pilířem při výhře Apeks nad Brazilci FURIA. Slovenský hráč si o postup zahraje od 19:30 proti BIG.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.