Přejít k hlavnímu obsahu

Slavný brankář De Gea slaví postup na IEM. Snad jsme stále přáteli, vzkázal tenistovi

3. 2. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Fotbalový brankář David De Gea je od července bez angažmá a má tak spoustu času na své velké hobby: videohry. Založil totiž esportovou organizaci Rebels Gaming, s níž nyní prožívá radostné chvíle. CS2 sekce postoupila do hlavní části velkolepého turnaje IEM Katowice a klíčovou výhru Rebelové vybojovala proti týmu, jehož spolumajitelem je pro změnu tenista Daniil Medveděv.
David De Gea a Daniil Medveděv
David De Gea a Daniil Medveděv
Zdroj: Rebels Gaming / M80

David De Gea, Bruno Fernandes a Juan Mata. Tak zní trio bývalých či současných fotbalistů Manchesteru United, kteří stojí za esportovou organizací Rebels Gaming. Ta zaměstnává League of Legends tým a na svém kontě má národní tituly ve hrách VALORANT a Rainbow Six: Siege. Výčet se na konci minulého roku rozrostl o Counter-Strike sekci, De Gea totiž vycítil ideální příležitost. A první úspěch už je na světě.

Rebelové mezi sebe přivítali kontroverzní polskou sestavu, která si výhrou domácího šampionátu zajistila slot na jednom z největších turnajů světa. Vtažený do dění na IEM Katowice je právě i španělský brankář, což je krásně vidět na jeho sociálních sítích s desítkami milionů sledujících. Osobnosti takového kalibru jsou pro esport velkým přínosem, obzvláště, když jde o zapálené nadšence, nikoli jen pasivní investory bez zájmu.

Rebels na turnaj ze série Intel Extreme Masters vlétli jako největší outsider skutečně po hlavě. Na úvod totiž zdolali osmý nejlepší tým světa a okamžitě si získali respekt. Následně sice nestačili na Eternal Fire, ale druhou šanci postoupit již proměnili. Porazit totiž dokázali americký celek M80, jehož spolumajitelem je tenista Daniil Medveděv. Oba úspěšní sportovci si neváhali vyměnit ani několik zpráv na platformě X.

„Už teď jsem nervózní,“ napsal De Gea před zápasem. „Ať vyhraje ten lepší,“ zareagoval Medveděv. Rebels skutečně zvítězili a jejich pohádková jízda pokračuje. „Snad jsme stále přáteli,“ utrousil Španěl směrem k tenistovi. „Dobrá hra! Doufám, že se brzy utkáme znovu. Hodně štěstí ve zbytku turnaje,“ pogratuloval sportovně Medveděv. Rebelové vstoupí do skupinové fáze dnes odpoledne, kdy vyzvou světovou dvojku FaZe Clan.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.