Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo se stane vítězem ankety eFotbalista roku 2023? Hlasovat mohou i fanoušci

3. 2. 2024 | 13:00 EA SPORTS FC 24 Gaming
ERepre letos už počtvrté ve spolupráci s FAČR pořádá anketu eFotbalista roku, která se již stala pevnou součástí esportového světa. Její prestižní postavení dokazuje fakt, že v minulých letech proběhlo vyhlášení ankety vždy v rámci galavečera Fotbalista roku v přímém přenosu České televize. Posledním vítězem této kategorie se stal Lukáš „T9Laky“ Pour, jenž tuto cenu v dresu Plzně převzal již dvakrát v kariéře.
Kdo se stane vítězem ankety eFotbalista roku 2023?
Kdo se stane vítězem ankety eFotbalista roku 2023?
Zdroj: eRepre

Anketa eFotbalista roku byla premiérově představena veřejnosti v roce 2021, kdy se vůbec prvním vítězem stal hráč FCVP eSports a současně hráč eRepre, Lukáš „T9Laky“ Pour. Druhým držitelem této trofeje byl Jan „Emerickson“ Krupička, jenž si vůbec poprvé v rámci udělování cen mohl vychutnat i ovace přítomných diváků v rámci slavnostního galavečera. Posledním vítězem ankety byl opět T9Laky, jenž se však z důvodu nemoci nemohl zúčastnit slavnostního předávání cen.

Hráči jsou hodnocení za své výkony v celém roce 2023, tzn. jak ve hře FIFA 23, tak i po vydání nové verze hry - EA Sports FC 24. Na trofej může pomýšlet hned několik hráčů. Mezi největší favority patří Matejs, vítěz e:LIGY a MČR FIFA 23 powered by Hyundai, který reprezentuje tým Entropiq - Bohemians 1905. Na vítězství ale také může pomýšlet jeho bývalý týmový kolega a člen eRepre Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt. Nebo se budou radovat další eReprezentanti Dominik „Seron“ Čermák nebo T9Laky, který by chtěl zkompletovat hattrick?

O vítězi rozhodne objektivně sestavená porota, do které byli zařazeni vybraní hráči jednotlivých esportových týmů, manažeři týmů, zástupci herních i masových médií, organizátoři turnajů, streameři a influenceři. Celkem se porota skládá z více než 60 členů.

Jeden hlas bude stejně jako loni věnován fanouškům – ti budou mít možnost na Instagramu eRepre vybrat, komu jej přidělí. Společně tak s porotou rozhodnou o tom, kdo si odnese nejcennější individuální trofej českého esportu.

„Pro českou EA FC scénu je to stále velká událost, která v komunitě rezonuje. Jsem rád, že anketa se uděluje i v letošním roce. Doufám, že tomu tak bude i do budoucna, jelikož pro nás pro hráče je to obrovská motivace,“ řekl loňský vítěz ankety, hráč eRepre a současně týmu Slavia eSports T9Laky.

Historičtí vítězové ankety:

  • eFotbalista roku 2020 - Lukáš „T9Laky“ Pour
  • eFotbalista roku 2021 - Jan „Emerickson“ Krupička
  • eFotbalista roku 2022 - Lukáš „T9Laky“ Pour
MČR FC 24 powered by Hyundai
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).