Přejít k hlavnímu obsahu

Dva kroky od postupu. Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport bojovali o BLAST Premier

3. 2. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Reportáž
V pozadí bojů na IEM Katowice se v pátek uskutečnila první otevřená kvalifikace na RES Eastern European Masters. I když může název znít jako jeden z mnoha online turnajů, tak tenhle v sobě ukrývá jednu speciální motivaci. Nabízí totiž místenku na BLAST Premier Showdown.
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

První otevřená kvalifikace do turnaje s přímou místenku do ekosystému BLAST Premier přilákala pouhých 42 týmů. Pro všechny účastníky tak šlo o velkou příležitost, kterou si nechtěli nechat ujít ani Češi a Slováci.

Už v osmifinále došlo na reprízu loňského šlágru z Tipsport MČR CS. Nová pětice Dynama Eclot triumfovala 13:10 na mapě Overpass nad týmem UNiTY, jehož hráči už mohou vyhlížet druhý otevřený turnaj.

Ani Dynamo Eclot to ale k postupu nedotáhlo. Po další výhře nad sYnck nestačilo v semifinále na 9 Pandas. V horní polovině pavouka došlo i na překvapivou výhru mixu Martina „zur1s“ Slámy nad Entropiqem.

Hvězdami spodní části pavouka byli Sampi.Tipsport, kteří se hladce probojovali až do semifinále. Tam bohužel jejich cestu ukončili budoucí šampioni B8. Do osmifinále se dostala Katarína „Kat“ Vašková.

Úřadující mistři ČR si spravili chuť hned o den později. Sampi.Tipsport totiž dokázali vstoupit vítězně do osmé sezóny A1 Gaming League. Espionage porazili 2:0 (13:8, 13:7) a od play-off je dělí jen dvě výhry.

Pavouk kvalifikace na RES Eastern European Masters
Pavouk kvalifikace na RES Eastern European Masters
Foto: Liquipedia
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.