Přejít k hlavnímu obsahu

Zázrak m0NESY a jeho bláznivých +49! Show předvedl i frozen, Vitality selhali

4. 2. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Tohle je ten prvotřídní Counter-Strike, na který jsme letos čekali. Každý jeden zápas prvního dne hlavní části IEM Katowice přinesl parádní příběh nebo neuvěřitelný individuální výkon.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: ESL Gaming

Turecký tým to s bojem o play-off myslí vážně. Eternal Fire na úvod skupiny zatočili s Falcons, na serveru vládly zkušenosti Ismailcana „XANTARES“ Dörtkardeşe a Engina „MAJ3R“ Küpeliho. Druhý úvodní zápas byl o poznání vyrovnanější. Ilya „m0NESY“ Osipov však potvrdil svou extratřídu, když za tři mapy nasbíral o 49 více killů než smrtí! Bilance 90-41 za 77 kol zní neuvěřitelně, G2 Esports děkují bohu a Heroic se klaní.

Do tří map došlo i utkání Natus Vincere proti týmu Spirit. O výhru Spirit se postaralo úderné trio v čele s mladičkým Danilem „donk“ Kryshkovetsem, na které NAVI nedokázalo najít dostatečný recept. Podobně neúspěšně se se svým soupeřem prali domácí outsideři Rebels. Po senzačním postupu z Play-in části byl FaZe Clan přece jenom nad jejich síly. Především tedy David „frozen“ Čerňanský, král obou map série.

Druhý slovenský hráč ve skupinové fázi se bohužel radovat nemohl. Martin „STYKO“ Styk nenavázal na dosavadní výkony a pouze Tim „nawwk“ Jonasson dokázal držet tempo s Complexity. Apeks tak už nesmí zaváhat, což ale překvapivě po prvním dni platí i o světové jedničce. Team Vitality se neukázal v nejlepší formě a podlehl domácímu zázraku. Olek „hades“ Miskiewicz dostal ENCE jedinou hru před brány play-off.

Nedělní den odstartují zbývající čtyři týmy ze skupiny B, které čekají na svůj první zápas. Monte vyzvou GamerLegion, MOUZ se postaví Cloud9. Následně se ale vrátíme do skupiny A, kde už se bude rozhodovat o prvních dvou postupujících do věhlasné Spodek Arény a poznáme také dva vyřazené celky. Dá se však přitom říci, že všechny čtyři duely mají svého favorita. Nebo budeme svědky dalších překvapivých výsledků?

Sobotní výsledky:

Nedělní program:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.