Přejít k hlavnímu obsahu

UNiTY urputně bojovali o BLAST Premier. RES Masters jim uniklo ve finále

4. 2. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Česko-slovenské týmy o sobě dávají vědět. V sobotní kvalifikaci do RES Eastern European Masters, odkud vede přímá cesta do BLAST Premier Showdown, dokráčeli Sampi.Tipsport a Dynamo Eclot do semifinále, tentokrát to třetí medailista Tipsport MČR CS dotáhl ještě dále.
UNiTY na Tipsport MČR CS 2023
UNiTY na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Češi a Slováci jsou v otevřených kvalifikacích poslední doby katem světoznámých jmen. Tahle skutečnost se potvrdila i tentokrát. Phantom troupe ve složení Lastík, semtex, HoLLy, suplicK, Mix totiž hned v prvním kole bojů o RES Eastern European Masters vyřadili FURII, desátý nejlepší tým světa! Česká pětice bohužel vypadla hned ve druhém kole, obří skalp jí ale jistě pomůže při hledání organizace na novou sezónu.

Daleko se dokázala dostat také nejlepší ženská sestava světa se slovenskou šampionkou Katarínou „Kat“ Vaškovou. Nigma Galaxy se po příchodu Zainab „zAAz“ Turkie chtějí více ukazovat na větších turnajích, a tentokrát to v kvalifikaci dotáhli mezi 8 nejlepších týmů. Každá taková soutěž ženský tým může posunout.

Jeho cestu ale ukončil česko-slovenský celek UNiTY. Bronzoví medailisté z Tipsport MČR CS ještě povýšili výkony Sampi.Tipsport a Dynama Eclot z první kvalifikace. UNiTY po hladké jízdě dokázali porazit také sYnck a zahráli si finále. Do něj sice nepostoupil největší favorit spodní poloviny pavouka, ale přesto to nebylo ničemu platné. UNiTY proti ENEIDA padli dvakrát tím nejtěsnějším rozdílem a postup se nekoná.

Pavouk kvalifikace na RES Eastern European Masters
Pavouk kvalifikace na RES Eastern European Masters
Foto: Liquipedia
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.