Přejít k hlavnímu obsahu

Senzační podpis! ENTERPRISE si v Bukurešti zahrají o postup na první CS2 Major

4. 2. 2024 | 19:00 Counter-Strike 2 Přestup
SINNERS ani Entropiq neuspěli, ale přesto si jedna česká organizace zahraje na RMR o postup na historicky první Major v Counter-Strike 2. ENTERPRISE vstupují na mezinárodní scénu!
Nová sestava ENTERPRISE
Nová sestava ENTERPRISE
Zdroj: ENTERPRISE esports

Kolem Counter-Strike divize ENTERPRISE esports bylo několik měsíců ticho. Nakonec šlo skutečně o ticho před bouří. Odhalením zbrusu nové česko-slovenské sestavy a propuštěním dosavadních hráčů totiž série oznámení neskončila. Tu největší bombu si ambiciózní organizace nechala na závěr. Míří totiž do světa.

Dres ENTERPRISE bude od dnešního dne oblékat tým dosud známý jako ex-ThunderFlash. Nejde jen o šampiony minulé sezóny Polské esportové ligy, ale především o celek kvalifikovaný na RMR. ENTERPRISE se do kolotoče CS2 turnajů vrátí na té nejvyšší možné úrovni, 14. až 17. února si zahrají o postup na Major.

O přesunu celé sestavy, která na konci loňského roku přišla o zázemí, se hovořilo již od konce ledna. Jeden z hráčů totiž na sociálních sítích napsal jednoduchý vzkaz: „Ahoj přátelé.“ Po něm se okamžitě začalo spekulovat, jestli nezakotví v nějaké české či slovenské organizaci. ENTERPRISE sází vše na jednu kartu.

Aktuálně 43. nejlepší tým světa prošel nekompromisní otevřenou kvalifikací na PGL Major a s bilancí 3-1 zvládl i následnou uzavřenou část. Na cestě do Bukurešti ex-ThunderFlash porazili Auroru, sYnck a Movistar KOI. Podpis je to hodně odvážný a už za dva týdny se bude dát hodnotit, jestli se EP vyplatí.

Nová sestava ENTERPRISE:

 Polsko Wojciech „bajmi“ Strzelczyk
 Polsko Mateusz „ex1st“ Witman
 Polsko Sebastian „fr3nd“ Kuśmierz
 Polsko Patryk „Demho“ Tomaszewski
 Polsko Mateusz „TOAO“ Zawistowski

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.