Přejít k hlavnímu obsahu

Miley postoupila do finále Cash Cupu. Její tým porazil i ženskou sekci NIP

5. 2. 2024 | 10:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Tomu říkáme parádní vzpruha před nejdůležitější kvalifikací roku. Ženský tým Violet s českou hráčkou Ljudmilou „Miley“ Mikitovou dokázal postoupit do finále třetího letošního Cash Cupu.
Ljudmila „Miley“ Mikitová
Ljudmila „Miley“ Mikitová
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Ljudmila „Miley“ Mikitová už několik let sní o postupu do nejvyšší ženské ligy ESL Impact. S tímto cílem se letos přidala k novému týmu Violet, se kterým se poctivě připravuje na blížící se kvalifikace. Součástí přípravy jsou samozřejmě i oficiální zápasy. Kromě ligy ESEA Open se jedná o ESL Impact Cash Cupy.

Do nich se může přihlásit jakýkoliv ženský tým a často jde o nekompromisní střet profesionálních sestav z elitní soutěže s ambiciózními celky bez organizace. Přesně to byl i případ třetího letošního turnaje. Violet totiž dokázaly ve čtvrtfinále porazit ženskou sekci Ninjas in Pyjamas! Česká hráčka zářila naplno.

Miley se skórem 27-11 dominovala tabulce a ukázala se evropské scéně. Tím ale cesta Violet neskončila. Tři Finky, Angličanka a Češka následně uspěly proti gDEBbl a zahrály si finále. Dojít mohlo na česko-slovenské střenutí, ale Lea „xia“ Vagová s ENCE Athena neuspěla proti NAVI Javelins. Na ty byla bohužel krátká i Miley.

ESL Impact Cash Cup #3
ESL Impact Cash Cup #3
Foto: Liquipedia

Podlehnout druhému nejlepšímu ženskému týmu není žádná ostuda, i když šlo o tvrdý střet s realitou. Takové jsou však potřeba před dalšími důležitými turnaji. První otevřená kvalifikace do evropské divize ESL Impact startuje přesně za týden a Miley bude u toho. Uspět ale budou chtít i další české a slovenské hráčky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.