Přejít k hlavnímu obsahu

Šílená hra a dvojí český úspěch. Evropská liga odstartovala play-off

5. 2. 2024 | 12:25 League of Legends Reportáž
První víkend vyřazovací fáze LEC, nejvyšší evropské soutěže v League of Legends, je minulostí. Top 8 týmů ze základní části se utkalo v prvním kole, na Summoner's Riftu se ukázali i čtyři češti zástupci. Marek „Humanoid“ Brázda a Matyáš „Carzzy“ Orság byli úspěšní, Adam „Jackies“ Jeřábek a Patrik „Patrik“ Jírů prohráli a spadli do dolní části pavouka. Už v pondělí se mohou fanoušci těšit na tradiční souboj Fnatic proti G2 Esports.
Šílená hra a dvojí český úspěch. Evropská liga nabídla i překvapení
Šílená hra a dvojí český úspěch. Evropská liga nabídla i překvapení
Zdroj: Kirill Bashkirov/Riot Games (s povolením)

Play-off zimního splitu LEC odstartovalo. První čtyři zápasy v BO3 formátu skončili ve všech případech stejně: vítěznému celku stačily vždy jen dva zápasy. Ani jedna série se tak nedodstala do rozhodující třetí hry. To však rozhodně neznamená, že by se diváci nebavili.

Sobotní utkání byla rozhodně jednoznačnější, BDS nejdříve rozebrali Team Heretics, G2 Esports si následně bez problémů poradili s GIANTX. Adam „Jackies“ Jeřábek a Patrik „Patrik“ Jírů neměli proti nejlepšímu týmu v Evropě šanci.

Nedělní série už byly zajímavější. Na úvod překvapil Team Vitality, který nastupoval do play-off jako šestý nasazený. Na druhé straně stála sestava SK Gaming, třetí nejlepší ze skupinové fáze. Matyáš „Carzzy“ Orság a spol. ale konečně naplnili svůj potenciál a necelých 55 minut herního času jim stačilo na vítězství.

A to nejlepší si LEC připravilo na konec. Fnatic (#5) proti MAD Lions KOI (#4). Podle nasazení nejvyrovnanější špíl potvrdil předpoklady. V první hře ještě neměl mančaft kolem Marka „Humanoid“ Brázdy velké problémy, druhý mač už byl o poznání těsnější. Rozhodovalo se až ve 49. minutě, Oh „Noah“ Hyeon-taek zajistil Elder Dragona a výhru pro svůj tým.

V pondělí jsou na programu zápasy druhého kola upper bracketu LEC. V sobotu 10. února se pak v dolní polovině pavouka rozhodne o dvou týmech, pro které zimní split skončí.

Výsledky prvního kola play-off LEC:

  • BDS 2:Team Heretics
  • G2 Esports 2:0 GIANTX
  • SK Gaming 0:2 Vitality
  • MAD Lions KOI 0:2 Fnatic

Program:

Pondělí 5. února

  • 17:00 - BDS vs. Team Vitality
  • 20:00 - G2 vs. Fnatic

Sobota 10. února

  • 17:00 - GIANTX vs. MAD Lions KOI
  • 20:00 - SK Gaming vs. Team Heretics
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).