Přejít k hlavnímu obsahu

Indiana Jones i Starfield na PlayStation 5. Xbox nejspíš změní přístup ke hrám

5. 2. 2024 | 14:15 Gaming
Nejvyšší vedení společnosti Xbox údajně vede interní debaty o tom, že by se exkluzivní Xbox hry mohly sdílet napříč platformami. Nejen, že by se nové pravidlo vztahovalo na budoucí vydané hry, ale platit by mělo i na tituly současné. Dle všeho by se mělo začít s vydáním Indiana Jonese, který vyjde na konci roku 2024. Xbox prý chce nabrat potenciálně ušlé zisky.
Bude Indiana Jones v budoucnosti i pro PS5?
Bude Indiana Jones v budoucnosti i pro PS5?
Zdroj: MachineGames

Hry vydané pro platformu Xbox v budoucnu pravděpodobně vyjdou také na ostatní platformy. Zákulisní informace hovoří o tom, že očekávaný exkluzivní titul Indiana Jones and the Great Circle bude také spadat do her rozšířených pro další platformy.

Interní zdroje, které si přály zůstat anonymní, mi poskytly seznam exkluzivních her pro Xbox, které budou vydané také pro platformu PlayStation 5 a Nintendo Switch. Na samém vrcholu tohoto seznamu je hra Starfield, které bude po vydání prvního velké DLC uvedena na PlayStation 5,“ tvrdí portál XboxEra.  

Novinka rozšíření her Xboxu mezi více platforem se bude týkat jak současných, tak i budoucích her. Vývojáři se tak budou muset dohodnout ještě před vydáním daného titulu na Xbox a PC. Nejnovější díl z herní série Indiana Jones byl plánován pro konec roku 2024 jako obrovská exkluzivita pro Xbox, s novou strategií by se jí však měli dočkat také hráči na PlayStation 5.

Výhoda pro vlastníky Xboxu a PC bude zřejmě ta, že pro ně pařby vyjdou o něco dříve než pro ostatní konzole. Dle dostupných informací by dalšími „sdílenými“ exkluzivitami mohly být hry StarfieldSea of Thieves nebo Hi-Fi Rush. Komunitní otázku o GamePassu smetl Phil Spencer ze stolu s tím, že ho nemají v plánu pustit mimo Xbox a PC.

Microsoft weighs launching Indiana Jones on the PS5
byu/Turbostrider27 inGames