Přejít k hlavnímu obsahu

Polská pohádka pokračuje! Už bylo na čase, vzkazuje po 10 letech pashaBiceps

5. 2. 2024 | 20:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Finské organizaci ENCE se na konci minulého roku rozpadl celá sestava. Vedení se tak rozhodlo přivést jádro polského týmu 9INE, což se nyní ukázalo jako parádní krok. V ryze polské smečce je pro leckoho přítomnost dánského kapitána Lukase „gla1ve“ Rossandera jako pěst na oko, právě on je ale klíčovou postavou zázračné jízdy. Spoluhráče totiž dovedl do Spodek Arény!
ENCE na IEM Katowice
ENCE na IEM Katowice
Zdroj: ENCE Esports

Cesta ENCE na IEM Katowice 2024 začala porážkou v Play-in části od BIG. Lukas „gla1ve“ Rossander ovšem proti svým bývalým spoluhráčům z Astralis zařadil vyšší rychlostní stupeň a předvedl jeden z nejlepších výkonů své kariéry. ENCE následně porazili i The MongolZ a zpečetili postup do hlavní části turnaje.

Ve skupinové fázi najdeme rovných šestnáct polských zástupců, nejkrásnější příběh ale píší ENCE. Při oznámení sestavy jim nikdo nevěřil, ale hráče to ještě více vybičovalo. ENCE ve skupině B šokovali Team Vitality a dnes dominantním způsobem pokořili G2 Esports, dva z těch absolutně nejlepších týmů světa.

ENCE čeká ještě jedna příjemná povinnost. V úterý od 16:30 si proti MOUZ zahrají o postup do semifinále, minimálně jeden Polák tak má letos medaili jistou. Na druhé straně barikády totiž nastoupí Kamil „siuhy“ Szkaradek. ENCE však budou uvolnění, protože jistotou hraní před bouřlivým publikem už mají splněno.

Vyhlášené polské peklo vyhlíží víkendové play-off, jízdu ENCE doma sledují naprosto všichni. Gla1ve si dokonce začal říkat Łukasz Rossander a polští fanoušci si jej za to přivlastnili. Naši sousedé na nástupce legendárních Virtus.pro čekali dlouhé roky, Filip „NEO“ Kubski navíc jako trenér FaZe bude znovu v akci.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.