Přejít k hlavnímu obsahu

Nejhorší tým Evropy vyhodil trenéra. Už jako v reálném sportu, komentují fanoušci

6. 2. 2024 | 09:20 League of Legends Přestup
Nejhorší tým zimního splitu LEC se rozloučil se svým koučem. Jakob „YamatoCannon“ Mebdi už není trenérem KarmineCorp, v roli jej nahrazuje Rehareha „Reha“ Ramanana. Fanoušci čekali změny, více ale věřili v obnovu pětice na Summoner's Riftu. YamatoCannon by ještě v KC mohl zůstat. Organizace s ním a jeho agentem diskutuje o tom, jaká bude jeho další role.
Nejhorší tým Evropy vyhodil trenéra. Už jako v reálném sportu, komentují fanoušci
Nejhorší tým Evropy vyhodil trenéra. Už jako v reálném sportu, komentují fanoušci
Zdroj: LEC (s povolením)

Před začátkem sezóny byli KarmineCorp mnohými tipováni jako jeden z týmů do středu tabulky. Měli být tím mančaftem, který se popere o top 5, v play-off se určitě ukáže. Sestava napěchována talentem a známými jmény s  Jakobem „YamatoCannon“ Mebdim za zády vypadala na papíře velice slibně.

Jenže realita byla mnohem horší. Prvních sedm zápasů zimního splitu KC prohráli, až v posledních dvou hrách se probudili a dostali se alespoň na celkové skóre 2-7. Problémy byly očividné, nejvíce si diváci všímali špatné komunikace, kterou odhalila videa od samotné organizace.

Změny byly očekávané, jenže většina predikcí směřovala spíš do hráčské sestavy. KarmineCorp ale překvapili a rozloučili se s hlavním trenérem. „Hráči devět zápasů nehrají dobře - vyhodíme trenéra. Možná jsou nakonec esporty blíž běžným sportům,“ komentoval jeden z fanoušků rozhodnutí.

Funkci YamatoCannona bude nově zastávat Rehareha „Reha“ Ramanana. Pro švédského kouče ale nemusí jít o konec v KC, organizace prý řeší jeho další působení v týmu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).