Přejít k hlavnímu obsahu

Dvojí turnaj pro mladé! Ukaž své herní umění i střihačské dovednosti

24. 2. 2024 | 08:00 Rocket League Turnaj
Byl zahájen nový projekt s názvem V4 Esports Coalition Cup, jehož cílem je překlenout propast mezi hraním her, vzděláváním a profesním rozvojem tím, že studentům ze zemí Visegrádské skupiny nabízí jedinečnou příležitost předvést své dovednosti, kreativitu a týmovou spolupráci. Projekt V4ECC je zakotven ve dvou zajímavých dimenzích: esportovém turnaji v Rocket League, kde týmy soutěží o cenový fond ve výši 2 000 eur, a vzdělávací soutěži ve střihu videa, která nabízí 1 000 eur za to nejpovedenější provedení.
V4 Esports Coalition Cup - hraní her jako atraktivní kariérní perspektiva pro mladé lidi z Visegrádské skupiny
V4 Esports Coalition Cup - hraní her jako atraktivní kariérní perspektiva pro mladé lidi z Visegrádské skupiny
Zdroj: V4ECC

Projekt je určen výhradně pro žáky základních a středních škol ve věku od 13 let a je jednoznačně zaměřen na rozvoj zájmu o hry nebo multimediální průmysl. Jednou z možností je vytvoření týmů v rámci školy, protože turnaj podporuje i spolupráci mezi školami. Rozhodnutí je v rukou účastníků, což podporuje inkluzivitu a rozmanitost.

Vzdělávací soutěž vyzývá dvoučlenné týmy, aby společně vytvořily 60sekundové filmy na určená témata. Videa by měla být vertikálně orientovaná a kvalitní, připravená ke zveřejnění na platformách sociálních médií. Účastníci mají možnost předvést svou kreativitu a vypravěčské dovednosti, přičemž témata se pohybují od nových technologií ve školách až po inspirativní absolventy a zajímavé učitele. Detailnější informace s představením lektorů již brzo odhalíme!

Druhá kvalifikace Rocket League soutěže se odehraje 24. února od 18:00. Partnerem turnaje je mobilní operátor Vodafone

Registruj se do druhé kvalifikace!
Registruj se do druhé kvalifikace!
Zdroj: PLAYzone

V4ECC je navíc pro účastníky zcela zdarma. Veškeré náklady spojené s finální fází, včetně dopravy, ubytování a stravování, hradí pořadatel. Stojí za zmínku, že letošní finále V4ECC se uskuteční v Polsku během veletrhu Poznań Game Arena, největšího veletrhu her a multimediální zábavy ve střední a východní Evropě. To znamená, že se studenti a školy mohou zúčastnit bez jakéhokoli finančního zatížení.

Posláním V4 Esports Coalition Cup je nejen hraní her, ale také posílení postavení mládeže zemí Visegrádu prostřednictvím podpory zájmu o vzdělávání a profesní rozvoj v rámci inovativní digitální ekonomiky. Iniciativa kombinuje e-sporty a vzdělávání, aby připravila studenty na vstup na trh práce a zároveň je povzbudila k tomu, aby se věnovali svým vášním. Projekt V4ECC, který podporuje Mezinárodní visegrádský fond, organizace zaměřená na rozvoj vztahů a vzájemného porozumění ve střední Evropě, je v souladu s evropskými hodnotami a přispívá k posílení vazeb v regionu.

Více informací naleznete na https://polskiesport.pl/v4-ecc.

Štítky: Rocket League, V4ECC
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).