Přejít k hlavnímu obsahu

Xnapy na svém streamu defintivně zrušil donaty. Proč se tak rozhodl?

7. 2. 2024 | 21:00 Twitch
Dobrovolné peněžní příspěvky ve formě tlačítka donate jsou u většiny streamerů, zejména ze začátku kariéry, jejich hlavním zdrojem příjmu z Twitche. Postupem času se však finanční priority mohou přesunout. Xnapy je prvním českým streamerem, který dobrovolné příspěvky zrušil, prý nemá jistotu, že za ně má co divákům nabídnout. Komunita jeho přístup cení.
Xnapy zrušil tlačítko pro doborovolné příspěvky
Xnapy zrušil tlačítko pro doborovolné příspěvky
Zdroj: Youtube Xnapy

Petr „Xnapy“ Jirák, jeden z nejsledovanějších streamerů na české scéně, v jednom ze svých nejnovějších videí přiblížil, proč na platformě Twitch ruší možnost dobrovolných příspěvků v podobě donatu.

Začal jsem postrádat smysl donate tlačítka, ten jeho význam. Necítím, že vám dokážu něco za tento dobrovolný příspěvek nabídnout,“ komentovala ikona domácího League of Legends své rozhodnutí.

Mně nevadí mít hodně peněz, nevadí mi mít se hezky, ale potřebuju cítit, že vám za to něco nabízím. Už dávno neplatí to, že když mi dáte donate, tak já díky tomu dokážu vylepšit stream nebo to posunout někam dál. V tuto chvíli vám za to nedokážu nabídnout vůbec nic. Proto mi připadá zbytečné, aby tam to tlačítko prostě bylo. Jako podporu můžete nadále používat placené odběry, to je služba za kterou každý ví, co dostane,“ upřesnil Petr Jirák ve videu důvod odstranění tlačítka dobrovolného příspěvku.

Ačkoliv Petr ke konci videa zmínil, že důvodů je mnohem víc, tento byl ten hlavní, který by měl každý divák pochopit. Komunita se k jeho postavení vyjádřila velice pozitivně. „Obrovský respekt, jsem rád, že děti mají mezi streamery i nějaké opravdové vzory,“ píše jeden z fanoušků. „Jeden z mála streamerů, co má opravdový charakter a nevidí za tím vším pouhé čísla, ale vnímá to, že ty čísla tvoří opravdoví lidé,“ dodává další.

Zdroj: YouTube.com
Štítky: Xnapy, Twitch, donate