Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN porazil olofmeistera a vyzve kennySe. Legendy bojují o 1 milion korun

8. 2. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Turnaj
BLAST mimo Major a svoji sérii Premier uspořádal velký turnaj tentokrát na druhé straně světa. The Draft proti sobě staví nejlepší indické a pákistánské týmy, avšak s velkou zápletkou. V každé sestavě najdeme jednu světovou legendu, nechybí ani Ladislav „GuardiaN“ Kovács.
BLAST The Draft
BLAST The Draft
Zdroj: BLAST.tv

Cílem netradičního konceptu je snaha zvýšit popularitu Counter-Striku v jižní Asii. Především Indie ukrývá obrovský potenciál, místní hráči ale dávají přednost oblíbeným mobilním titulům, především PUBG Mobile. BLAST The Draft to chce změnit za pomocí světoznámých ikon, kteří se jako influenceři i přímo zapojí.

Kenny „kennyS“ Schrub, Richard „shox“ Papillon, Christopher „GeT_RiGhT“ Alesund, Olof „olofmeister“ Kajbjer, Adam „friberg“ Friberg a Ladislav „GuardiaN“ Kovács. Velké postavy Counter-Strike esportu minulého desetiletí už sice dávno ukončily své profesionální kariéry, na scéně se však stále pohybují.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Po mnoha letech mohou fanoušci nostalgicky zavzpomínat na legendární duely z dávných let. Každá z šesti ikon se totiž přidala k jednomu z indických či pákistánských týmů, které na BLAST The Draft bojují o 50 tisíc dolarů. Slavného slovenského snipera GuardiaNa si do svých řad vybral přední indický celek Gods Reign.

Turnaj dnes odstartoval v brzkých ranních hodinách. Hraje se totiž v Malajsii, kde mají čas o sedm hodin napřed oproti středoevropskému pásmu. GuardiaN vstoupil do The Draftu výborně, proti olofmeisterově sestavě patřil mezi tahouny a vybojoval si možnost si v poledne zahrát proti týmu kennySe o finále WB.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.