Přejít k hlavnímu obsahu

Nové brýle od Applu zvládnou i League of Legends. Je to hratelné, míní gamer

8. 2. 2024 | 16:00 League of Legends Zajímavost
Brýle pro virtuální a rozšířenou realitu od Applu se už dostaly k prvním zákazníkům. Internet zaplavily příspěvky ukazující možnosti nového produktu, čehož se pochopitelně chytili i hráči videoher. Jeden přišel s poznatekm, že si s brýlemi můžete zahrát třeba i pecku od Riot Games.
Nový headset od Applu zvládne i LoL
Nový headset od Applu zvládne i LoL
Zdroj: Apple/Reddit

Od prvního představení Vision Pro, headsetu pro rozšířenou a virtuální realitu od Applu, se primárně řešila jedna otázka. Kam vlastně takový produkt, který z hlediska technologie a ceny prakticky nemá obdoby, náleží? Před pár dny začal oficiální prodej a internet okamžitě zaplavily první nápady běžných zákazníků. Demonstrují, že Vision Pro je nejzajímavější produkt od Applu za mnoho let, a nabízí první pohled do budoucnosti nového typu počítačů.

Tahle novinka patří nejspíš k těm nejambicióznějším, s jakými kdy firma přišla. Podobně jako v minulosti Apple technicky vstupuje do už relativně zavedené kategorie, ale vnáší do ní svůj vlastní přístup. V tomto případě to znamená, že vyrobil výrazně dražší, ale také technicky pokročilé zařízení. To zaujalo samozřejmě i hráčskou komunitu.

„League of Legends ve Vision Pro funguje“, ohlásil jeden uživatel Redditu společně s videem. „Používám funkci zrcadlení Mac. Takže používám myš a klávesnici. Abych se podíval na ostatní displeje, mohu se na ně podívat, aniž bych s nimi interagoval. Jen jsem ukazoval, že to jde,“ doplnil. Přišel také s dalšími poznatky. League of Legends s brýlemi je podle jeho úsudku celkem hratelné, ale zjevně ne tak plynulé jako ve skutečnosti.

„Bylo to upřímně lepší, než jsem očekával, ale moje citlivost myši nebyla při připojení k Mac Air dostatečně vysoká,“ vytknul uživatel. Brýle však spíše jen testoval, a pravděpodobně je i vrátí. Někteří se ale videem inspirovali. „Při hraní Yuumi se konečně můžu pořádně dívat na film. Díky Apple!“ žertoval jeden z uživatelů.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.