Přejít k hlavnímu obsahu

M0NESY, občas NiKo. G2 potřebují, aby se probudili i ostatní

9. 2. 2024 | 10:20 Counter-Strike 2 Zajímavost
G2 Esports čeká play-off IEM Katowice. Evropský mančaft nastoupí ve Spodek Areně v pátečním čtvrtfinále proti FaZe (od 16:15), aktuálně druhému nejlepšímu týmu světa, v jehož řadách září i slovenský střelec David „frozen“ Čerňanský. Pocity fanoušků jsou před duelem smíšené, G2 jsou obecně považovaní za mírného outsidera. Jejich pozice by ale byla mnohem horší, nebýt Ilyi „m0NESY“ Osipova.
M0NESY, občas NiKo. G2 potřebují, aby se probudili i ostatní
M0NESY, občas NiKo. G2 potřebují, aby se probudili i ostatní
Zdroj: BLAST Premier (s povolením)

Ruský sniper hraje v Counter-Strike 2 ještě lépe než v předchozí verzi populární střílečky od Valve. Teprve 18letý talent je patří mezi největší hvězdy světové scény a statistiky potvrzují jeho další posun. V CS:GO naháněl plusové body především na CT straně, zatímco za teroristy strádal a patřil do průměru.

To se s příchodem CS2 změnilo. M0NESY se výrazně posunul, z průměrného HLTV Ratingu se na LAN proti top 50 týmům světa vyhoupnul až nad hranici 1.3 a dokonce překonal své výkony v obranné polovině.

Jediný, kdo dokáže s mladým AWP hráčem držet alespoň částečně krok, je Nikola „NiKo“ Kovač. Zkušený rifler se ukazuje v dobrém světle především na teroristické straně. Za CT se ale výrazně propadl, z 1.3 se propadl pod 1.1 a drží se jen v lehkém nadprůměru.

Největší problém G2 Esports je u zbylé trojice. Nemanja „huNter-“ Kovač, Nemanja „nexa“ Isakovič a Rasmus „HooXi“ Nielsen se většinou ani nedostanou do zelených čísel a individuálně výrazně zaostávají. Zlepší se jejich forma před naplněným polským publikem?

G2's Firepower Shift CS:GO vs CS2
byu/Darkoplax inGlobalOffensive
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).