Přejít k hlavnímu obsahu

Aspoň sis v Číně vydělal. Akorát, že vůbec. Český reprezentant neviděl ani jednu výplatu

10. 2. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Komentář
Elitní český sniper Dominik „blogg1s“ Janita se ještě jednou vrátil ke svému angažmá v čínské organizaci Wings Up. Rozhodl se vysvětlit svůj rychlý konec a jak problematické to měl s penězi.
Dominik „blogg1s“ Janita na Tipsport CS:GO Bratislava
Dominik „blogg1s“ Janita na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Odchod Dominika „blogg1s“ Janity do čínského týmu Wings Up Gaming patřil mezi nejpřekvapivější přestupy posledních let. Po nečekaném konci se mu však nedařilo najít stále angažmá, a tak přijal netradiční výzvu. Wings Up se rvali o postup do elitních soutěží, ale neúspěšně. Angažmá však nemělo dlouhého trvání se zcela jiných důvodů, které se trojnásobný medailista z MČR rozhodl nyní vysvětlit na platformě X.

„Wings Up nám dluží všechny výplaty. Jediné, co zaplatili, byly letenky do Číny,“ začal Janita hned na úvod zostra. Podle jeho slov se vždy dočkal jen odpovědi, že všechno bude příští týden. Ve svém vyjádření dále popisuje, že jemu ani Rasmusi „kreaz“ Johanssonovi nezaplatili za vízum ani za hotel, když se chystali za zbytkem týmu na asijský šampionát, do něhož se nemohli aktivně zapojit. Problémy se na sebe začaly nabalovat.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Od této kritické chvíle začala váznout celá komunikace na úrovni hráč–organizace. Šum byl narušen po devíti dnech a několika oficiálních zápasech, kdy se blogg1s a kreaz dozvěděli, že jejich zapojení do aktivit je pozastaveno, dokud se neozve mlčící majitel organizace. Po dalších třech dnech už bylo jasno, odkud vítr vane. Wings Up se chtěli vrátit k čínskému složení své sestavy a oba Evropané se tak mohli vrátit domů.

Ani poslední slib nechvalně proslulá organizace nedodržela. Hráčům podle Janity nebyly proplaceny letenky, nedočkali se ani rozloučení, pouze čekali na dlužené peníze. Po několika odkladech přišla na konci ledna finální zpráva: Wings Up Gaming už neexistují. I když šlo o zajímavou zkušenost, český hráč si z ní mnoho pozitiv neodnesl. Stále je navíc bez angažmá, o to více jej dlužené výplaty a ztracený čas mohou trápit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.