Přejít k hlavnímu obsahu

V Counter-Striku jsem se zlepšil díky cheatům, šokoval respektovaný sniper

11. 2. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Komentář
Casper „cadiaN“ Møller byl hostem ve vysílání nejoblíbenějšího Counter-Strike streamera roku ohnePixela, kde mluvil o mnoha zajímavých tématech. Prozradil však naprosto nečekanou věc. Přiznal se totiž k cheatování ve svých začátcích, díky čemuž pochopil důležité aspekty hry.
Casper „cadiaN“ Møller
Casper „cadiaN“ Møller
Zdroj: Team Liquid

Cheatování v jakékoliv formě je špatné, jeden přešlap může zničit celou vaši současnou či budoucí kariéru. Na podvádění najít něco pozitivního je v podstatě nemožné. Přesto se nebál profesionální hráč Casper „cadiaN“ Møller šokovat svým přiznáním. Když mu bylo dvanáct, stáhl si cheaty na Counter-Strike: Source.

Téma cheatování otevřel právě proto, že mu tato doba přece jenom něco pozitivního dala. Prohlásil totiž, že díky cheatům byl schopen pochopit, jak se ve hře chovají soupeři, jak fungují rotace a načasování. Přehrávač dem v roce 2007 nebyl ani zdaleka tam, kde dnes, proto šlo o nekalou alternativu pro pokročilé naučení hry.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

„Díky cheatům jsem se ve hře zlepšil, v době před LANkami jsem býval bezradný. Když jsem si ale nainstaloval cheaty, pochopil jsem všechna načasování, kdy můžu potkat soupeře, jak dlouho můžu běhat s nožem, nebo když dám kill, tak jakou reakci soupeři udělají,“ řekl Møller v živém vysílání ohnePixela pro desítky tisíc diváků.

Možná trochu překvapivě komunita dánského profíka, který ve své kariéře vyhrál už přes 14 milionů korun, neodsoudila. Jednotlivci by naopak byli překvapení, kdyby to tak v dřívější éře neměla spousta dalších hráčů. O sedmnáct let později už ale existují pokročilejších způsobů na zlepšování pro hráče jakékoliv úrovně.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.