Přejít k hlavnímu obsahu

Nejhorší ultimátka v League of Legends? Hráči mají jasno

10. 2. 2024 | 17:00 League of Legends Zajímavost
Každý šampion v League of Legends má své speciální schopnosti. Jejich počet se často liší, všichni ale mají jednu ultimátní. Ty by měly být vůbec nejsilnější ze všech a často se kvůli nim daná postava využívá. V některých případech jsou ale tzv. „ultimátky“ horší a takřka irelevantní. Hráči na sociální síti Reddit diskutovali o tom, kdo má nejhorší ultimátní schopnost v League of Legends. Většina měla jasného favorita - Kog'Mawa.
Nejhorší ultimátka v League of Legends? Hráči mají jasno
Nejhorší ultimátka v League of Legends? Hráči mají jasno
Zdroj: Riot Games

„Kog'Maw vystřelí na obrovskou vzdálenost živoucí dělostřeleckou patronu, která způsobí magické poškození (nepřátelům, jimž zbývá jen málo zdraví, způsobí výrazně větší poškození) a odhalí nemaskované cíle. V případě seslání většího počtu Živé artilerie během krátké doby se zvýší množství many, jež je zapotřebí pro aktivaci této schopnosti.“ Tak zní oficiální popis Kog'Mawovy ultimátní schopnosti.

Pro ADC jde o nepoužitelnou ultimátku. Damage je minimální, vyhnout se „dělostřelecké patroně“ není náročné. Občas je nejlepší možné použití pouze pro odhalení schovávajících se nepřátel. Co se týče AP buildu, tam už má „Živá artilerie“ větší využití.

Častou odpovědí hráčů byl také Akshan. Jeden z novějších šampionů postupně vystřílí několik projektilů, které ale dávájí malý damage a téměř všechno je může zblokovat. Ubránit se Akshanově ultině není náročné. A když se vám to nepodaří, často se ani nemusít obávat velkého poškození.

Spoustu hlasů dostal také Corki. Většinou ale mají uživatelé problémy spíš s celkovým pocitem z Corkiho ultimátní schopnosti. Rakety každých několik sekund, na první pohled spíš jedna ze základních abilit.

Wich champ would you say has the most weak/useless Ult in the game ?
byu/Blueshiredsush inleagueoflegends
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).