Přejít k hlavnímu obsahu

Zrušení banu po rekordně rychlých 42 minutách. Čím se streamerka provinila?

11. 2. 2024 | 10:00 Twitch
Platforma Twitch.tv opět nezahálela. Populární streamerka a pořadatelka The Streamer Awards obdržela zákaz pro svůj kanál, který však nakonec netrval ani jednu hodinu. Co se během vysílání stalo a proč tak rychle její ban zmizel? „Byl to penis,“ prozradila v oznámení.
QTCinderella
QTCinderella
Zdroj: Twitch.tv

QTCinderella patří mezi nejznámější osobnosti streamerského světa. Před několika lety se proto rozhodla založit a každoročně pořádat galavečer The Streamer Awards, který se letos kvapem blíží. S platformou a komunitou tak má blízký vztah, že by snad nikoho nenapadlo, že by ji Twitch někdy mohl zakázat. Přesto se tak stalo, ačkoliv nejrychlejší ban právě nepřímo souvisel s blízkou plánovanou akcí předávání cen.

„Pokud chcete pomoci s udílením cen, zvažte prosím sledování reklam,“ odkázala na nově vytvořený kanál, který až do zahájení akce měl vysílat stará videa. „Ani letos nemáme dost sponzorů, aby zaplatili za show, takže pokud se vám líbí a chcete, aby existovala i nadále, přijďte se pobavit,“ svěřila se na sociálních sítích. Na Twitchi je spousta kanálů, které takový obsah dělají pro peníze, ale QT se rozhodla být raději transparentní.

Jenže dnes přilétl ban, a to dokonce na její primární účet s téměř milionem sledujících. Důvodem navíc není zmíněné „farmení reklam“. Její životní partner a streamerský kolega brzy informoval, že zákaz byl udělen „kvůli zobrazování klipu z Omegle na druhém kanálu“. Omegle je totiž aktuálně na Twitchi zakázáno. Streamerka následně odhalila oficiální zdůvodnění zákazu – za všechno mohl penis ve videu.

QT však byla odblokována o pouhých 41 minut a 52 sekund později. „Nejrychlejší speedrunner na západě,“ zveřejnila oslavnou řeč. Navzdory všem problémům nepotvrdila, zda bude pokračovat ve vysílání na svém novém druhém kanálu. Tedy alespoň dokud si nebude jistá, že se tam opět neobjeví podobný obsah.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.