Přejít k hlavnímu obsahu

Devítihodinová bitva s radostným koncem. Dynamo Eclot si vybojovalo postup

11. 2. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Dynamo Eclot se po změnách v sestavě naplno ponořilo do každodenního grindu plného oficiálních zápasů. Aby se však dostali do prestižnějších online soutěží, potřebují uspět v kvalifikacích, které jsou dlouhé a náročné. Konečně se ale po devítihodinové bitvě zadařilo!
CS2 tým Dynama Eclot
CS2 tým Dynama Eclot
Zdroj: Dynamo Eclot

Letošní rok je v Dynamu Eclot prozatím jen ve znamení kvalifikačních turnajů a C-tier soutěží. Konečně se ale nové sestavě podařilo vybojovat první postup na větší akci, která dokonce vyvrcholí LAN finálem.

Jedná se o první letošní vydání tradiční evropské soutěže Elisa Invitational, do jejíhož play-off se Dynamo Eclot už v minulém roce probojovalo. Tentokrát však museli jeho hráči začít cestu v náročné kvalifikaci.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Ze 160 týmů mohly postoupi jen dva nejlepší, DNE ale zazářili. V průběhu pavouka působili dominantně a v postupovém utkání uspěli proti Verdant, když po prohrané první mapě v prodloužení hravě zvládli dvě další.

Contenders fáze Elisa Invitational Spring nyní bude čekat na doplnění složení z druhé kvalifikace. Dynamo Eclot během toho bude hrát i další turnaje. V jednom takovém, EU pro League dnes triumfovali proti Lilmix

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.