Přejít k hlavnímu obsahu

Budeme dělat dobré hry, slibuje Ubisoft. Hlásí nejúspěšnější čtvrtletí za dlouhou dobu

12. 2. 2024 | 11:34 Gaming
Herní gigant Ubisoft oznámil ve finančním zpravodaji nedávné prodeje. Společnost uvedla, že její čisté objednávky mírně překročily očekávání, a to díky vysoce kvalitnímu vydání sérií a robustnímu výkonu svého základního katalogu. V čele s Assassin’s Creed Mirage se prý blýská na lepší časy.
Assassin’s Creed Mirage - ilustrační obrázek
Assassin’s Creed Mirage - ilustrační obrázek
Zdroj: Ubisoft

Ve třetím čtvrtletí dosáhly čisté objednávky hodnoty 626,2 milionu eur, což mírně překonalo odhadovaný cíl kolem 610 milionů eur. Tento zdar byl poháněn úspěchem nových vydání jako Assassin’s Creed Mirage a Avatar: Frontiers of Pandora, které podle Ubisoftu získaly pozitivní recenze a kladný ohlas hráčů. Tyto tituly společně s The Crew Motorfest přispěly ke slibnému období.

Dále Ubisoft zdůraznil silný výkon svého základního katalogu, zejména pokračující úspěch Tom Clancy's Rainbow Six Siege, který zaznamenal významný nárůst aktivních hráčů a herního času, což naznačuje trvalý zájem o hru.

Yves Guillemot, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Ubisoft, vyjádřil spokojenost s výkonem ve třetím čtvrtletí a zdůraznil závazek společnosti dodávat vysoce kvalitní a dlouhotrvající hry. Chválil odhodlání týmů Ubisoftu a zdůraznil jejich úsilí vytvářet nezapomenutelné herní zážitky pro hráče po celém světě.

Zatímco Ubisoft pokračuje ve svých transformačních iniciativách a zaměřování se na snižování nákladů při zachování kvality, společnost by se prý mohla těšit na slibnou budoucnost, označenou inovativními vydáními her a strategickými partnerstvími. Dočkáme se tedy zlatého věku Ubisoftu, nebo jde jen o prázdné fráze?

Shrnutí posledního čtvrtletí a devíti měsíců
Shrnutí posledního čtvrtletí a devíti měsíců
Zdroj: Ubisoft
Zdroj: Ubisoft
Štítky: Ubisoft
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.