Přejít k hlavnímu obsahu

Na severu vládnou Češi, zástupcům scény se daří v Řecku i Německu

12. 2. 2024 | 19:10 League of Legends Reportáž
V regionálních League of Legends soutěžích má česko-slovenská scéna početné zastoupení. Nejvíce borců se ukazuje v Itálii, kde se Lukášem „PiOk“ Lőrinc drží s perfektním skóre na prvním místě. O nejvyšší příčku se v NLC dělí David „Jejky“ Jakubec a Tomáš „Zubac“ Kyselák. Daří se i Adamu „Random“ Greplovi ve Španělsku. Co další čeští a slovenští hráči v Evropě?
Na severu vládnou Češi, zástupcům scény se daří v Řecku i Německu
Na severu vládnou Češi, zástupcům scény se daří v Řecku i Německu
Zdroj: eSuba, Sampi

Jejkymu a Zubacovi se NLC daří

Skandinávská soutěž spojená s Velkou Británií, NLC, je domovem pro dva české hráče. David „Jejky“ Jakubec obléká dres Nativz, Tomáš „Zubac“ Kyselák hájí barvy Venomcrest Esports. Oba mančafty mají po šesti odehraných kolech skóre 4-2 a spolu s NORD Esports a Verdant jsou na děleném prvním místě.

Slovenské ADC drtí Itálii

Početné zastoupení má česko-slovenská scéna v LIT, nejvyšší italské soutěži. Tu aktuálně vedou Atleta Esport (6-0) v čele Lukášem „PiOk“ Lőrincem. Dalším dvěma CZ/SK hráčům už se zdaleka tolik nedaří. Denis „Sw3ry“ Neumann (ENEMI3S) a Stanislav „Stanik“ Hynk (DREN Esports) jsou ve spodní polovině tabulky. Midlaner Stanik má na kontě ze šesti zápasů dvě vítězství, Sw3ry pouze jediné.

Random bojuje o top 2

Ve španělské lize se opět představuje Adam „Random“ Grepl. 22letý český midlaner hraje za tým Movistar KOI a po osmi kolech se může pyšnit šesti vyhranými zápasy. Jen neporažení Los Heretics jsou před Randomem a spol. Na opačné straně tabulky, děleném devátém místě, je Jan „Sajator“ Zítek s Barcelonou.

Vyrovnaná Francie, kamilius se dostává do popředí

Kamil „kamilius“ Košťál změnil před začátkem letošní sezóny angažmá, když se domluvil na spolupráci s Gentle Mates. Aktuálně se s Karmine Corp Blue a Team BDS Academy dělí o druhou příčku se skóre 5-3. LFL je domovem i pro Davida „Krakeer“ Bruka, trenéra, jenž je s Team Du Sud na posledním místě (2-6).

Lukáš "PiOk" Lőrinc

Neon zatím druhý

Od května roku 2023 je Matúš „Neon“ Jakubčík stále mimo elitní evropskou soutěž (LEC). Slovenské ADC se po konci ve Vitality.Bee přesunulo na krátkou dobu do Geekay Esports, teď reprezentuje SK Gaming Prime. V kvalitním mančaftu se Neonovi daří a v Techniker Prime League je druhý.

V Portugalsku se nedaří

Český zástupce nechybí v portugalské soutěži LPLOL. Petr „Dolis“ Dolejš je součástí Odivelas Sports Club, momentálně šestého týmu ligy. Po šesti utkáních má na kontě jen jedno vítězství.

Sirinox nezačal ideálně

Dres Wild Panthers Esports obléká v řecké GLL Michal „Sirinox“ Veit. České ADC je zatím na děleném pátém místě spolu s dalšími třemi mančafty, vyhrál ze čtyř zápasů jeden.

Sawyor v top 3

Benelux se v League of Legends spojuje v Elite Series. O přední příčky bojuje A One Man Army a s ní jungler Jiří „Sawyor“ Libánský. Evropský mix je na bronzové příčce se skóre 4-2.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).